Home » Business » Pretul petrolului Brent a scazut sub 100 de dolari/baril, pentru prima oara din iunie 2013

Pretul petrolului Brent a scazut sub 100 de dolari/baril, pentru prima oara din iunie 2013

Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a scazut luni sub 100 de dolari pe baril, pentru prima oara din iunie 2013, din cauza datelor sub asteptari privind economia Chinei si cea a Japoniei, care au provocat temeri legate de o scadere a cererii pentru resursele naturale.

Cotatia petrolului Brent cu livrare in octombrie este in declin cu 1,11%, respectiv cu 1,1 dolari, la 99,71 dolari pe baril, relateaza MarketWatch.
Pretul petrolului de referinta pe piata americana, cu livrare in octombrie, este in scadere la New York Mercantile Exchange cu 1,39%, respectiv cu 1,21 dolari, la 92,08 dolari pe baril.
„Nu este cel mai bun inceput de saptamana, in privinta datelor economice”, a declarat Matt Smith, analist la Schneider Electric.
Piata este influentata de scaderea importurilor Chinei in luna august si de contractia economiei Japoniei cu 1,8% in trimestrul al doilea fata de trimestrul precedent, cea mai grava dupa cutremurul din 2011.
Smith a aratat ca declinul pretului petrolului este determinat si de aprecierea dolarului fata de lira sterlina. Moneda britanica este afectata de rezultatul unui sondaj de opinie care a aratat pentru prima oara ca numarul sustinatorilor independentei Scotiei a devenit mai mare decat cel al opozantilor. Un referendum pe aceasta tema va avea loc pe 18 septembrie.
Sursa: incont.ro
Pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a scazut luni sub 100 de dolari pe baril, pentru prima oara din iunie 2013, din cauza datelor sub asteptari privind economia Chinei si cea a Japoniei, care au provocat temeri legate de o scadere a cererii pentru resursele naturale. Cotatia petrolului Brent cu livrare in octombrie este in declin cu 1,11%, respectiv cu 1,1 dolari, la 99,71 dolari pe baril, relateaza MarketWatch. Pretul petrolului de referinta pe piata americana, cu livrare in octombrie, este in scadere la New York Mercantile Exchange cu 1,39%, respectiv cu 1,21 dolari, la 92,08 dolari…

Review Overview

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: