Home » World » Barack Obama anunță că este pregătit să lanseze ATACURI AERIENE împotriva Statului Islamic în Siria

Barack Obama anunță că este pregătit să lanseze ATACURI AERIENE împotriva Statului Islamic în Siria

Președintele american, Barack Obama, s-a declarat miercuri seara pregătit să lanseze atacuri aeriene în Siria împotriva grupării Stat Islamic și a anunțat că forțele americane vor extinde raidurile pe care le efectuează împotriva jihadiștilor din Irak.

„Nu voi ezita să acționez împotriva Statului Islamic în Siria, precum și în Irak”, a declarat Obama, într-un discurs pronunțat la Casa Albă.

Începând cu 8 august, forțele americane au efectuat 150 de atacuri aeriene în Irak împotriva pozițiilor jihadiste.

„În colaborare cu Guvernul irakian, vom extinde acțiunile noastre dincolo de protejarea compatrioților și misiuni umanitare și vom viza Statul Islamic, pentru a susține forțele irakiene în ofensiva lor”, a adăugat președintele american.

El a anunțat, de asemenea, trimiterea a 475 de consilieri suplimentari în Irak și o creștere a ajutorului militar destinat opoziției siriene.

„Acesta este unul dintre principiile fundamentale ale președinției mele: dacă amenințați America, nu veți mai fi niciodată în securitate”, a declarat Obama.

Sursa: mediafax.ro

Președintele american, Barack Obama, s-a declarat miercuri seara pregătit să lanseze atacuri aeriene în Siria împotriva grupării Stat Islamic și a anunțat că forțele americane vor extinde raidurile pe care le efectuează împotriva jihadiștilor din Irak. "Nu voi ezita să acționez împotriva Statului Islamic în Siria, precum și în Irak", a declarat Obama, într-un discurs pronunțat la Casa Albă. Începând cu 8 august, forțele americane au efectuat 150 de atacuri aeriene în Irak împotriva pozițiilor jihadiste. "În colaborare cu Guvernul irakian, vom extinde acțiunile noastre dincolo de protejarea compatrioților și misiuni umanitare și vom viza Statul Islamic, pentru a susține…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile