Home » Administratie » Bârladul va avea un nou Plan Urbanistic General

Bârladul va avea un nou Plan Urbanistic General

Vechiul PUG a expirat în urmă cu doi ani, însă primăria eliberează autorizații de construcție în baza lui.

Recent, a fost finalizată licitația pentru reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Bârlad. Firma câștigătoare, SC Rambo Sud București, s-a angajat să realizeze regulamentul local de urbanism contra sumei de 310.000 lei, cu 70.000 lei mai puțin decât a fost prevăzut.

Firma are ca termen de finalizare a noului PUG anul 2017, timp în care autorizațiile de construcție vor fi acordate pe baza precizărilor firmei Rambo Sud.

Ultimul PUG a fost realizat la Bârlad în 1998 a expirat acum doi ani. Nu a fost comandat un altul din cauză că primăria nu a avut bani, motiv pentru care Consiliul Local a prelungit valabilitatea vechiului PUG până în 2015.

Importanța unui PUG este deosebit de mare pentru dezvoltarea urbanistică a oricărei localități. Acesta are practic menirea de a reglementa și planifica aspectul urbanistic al orașului pentru următorii 15 ani. Doar în baza unui PUG municipalitatea are voie să traseze străzi, să construiască sau să permită construirea de imobile, parcări etc. Un PUG reglementează regimul de înălțime a clădirilor, și, de asemenea, impune reguli privind disciplina și estetica în construcții, pentru evitarea construirii haotice în oraș.

Reactualizarea PUG este necesară și pentru că altfel municipalitatea nu mai poate accesa fonduri europene. (Mihaela NICULESCU)

Vechiul PUG a expirat în urmă cu doi ani, însă primăria eliberează autorizații de construcție în baza lui. Recent, a fost finalizată licitația pentru reactualizarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Bârlad. Firma câștigătoare, SC Rambo Sud București, s-a angajat să realizeze regulamentul local de urbanism contra sumei de 310.000 lei, cu 70.000 lei mai puțin decât a fost prevăzut. Firma are ca termen de finalizare a noului PUG anul 2017, timp în care autorizațiile de construcție vor fi acordate pe baza precizărilor firmei Rambo Sud. Ultimul PUG a fost realizat la Bârlad în 1998 a expirat acum doi ani.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: