Home » Administratie » Ce bine că broaștele din Vasluieț nu votează

Ce bine că broaștele din Vasluieț nu votează

Bâlciul anual de la Vaslui s-a lăsat cu gunoaie fără număr. Terenul pe care a fost amplasat este al Consiliului Local Vaslui și nimeni nu se plânge. Astfel că nimeni nu este sancționat pentru poluarea care se produce anual. Toți cei implicați în eveniment își iau banii și se felicită pentru încasări, iar spațiul natural…dispare anual. Că doar cine apără fauna, mai ales pe broaștele de Vaslui fără drepturi electorale?

De douăzeci de ani de când municipiul Vaslui organizează bâlciul anual, nicio instituție nu a luat în considerare problema poluării din zona de desfășurare a evenimentului. Acum, a doua zi după iarmarocul 2014, nu există nicio amendă dată patronilor de „bombe” care au participat la eveniment și care și-au lăsat resturile pe spațiul comunitar. Ieri, dis-de-dimineață, salariații SC Goscom SA Vaslui au curățat parțial pământul (arabil) pe care au fost amplasate „terasele” din bâlci, dar au trecut cu vederea canalele de apă din zonă, în care mizeria plutește. De la Garda de Mediu Vaslui am aflat că nici organizatorul evenimentului recte Primăria Vaslui, nici patronii din iarmaroc nu au primit sancțiuni din partea instituției pe linie de protecția mediului. Tot de la Garda de Mediu am aflat că Primăria trebuia să îi oblige pe cei care au închiriat spații în iarmaroc să-și procure tomberoane și alte mijloace de depozitare a gunoiului. Oricine știe însă că asemenea dispozitive nu prea au fost amplasate în iarmaroc, astfel că nici cetățenii nu au avut unde să arunce deșeurile, nici comercianții. Și chiar dacă ar fi fost amplasate tombereoane, de unde atât de mult gunoi pe luciul apei? Și dacă există așa de multe deșeuri, la ce au vegheat paznicii de târg denumiți polițiști comunitari? S-a ajuns în situația în care canalele de irigație din apropierea râului Vasluieț să se umple cu ambalaje de băuturi, cutii, resturi de la blănurile vândute, pungi, prezervative, doze de bere și cine mai știe cu ce alte minuni organice și anorganice. Noroc de faptul că aceste canale nu comunică direct cu râul Vasluieț, că toată mizeria din bâlci ar fi ajuns în râul Bârlad și de acolo… Dar cine apără fauna, mai ales pe broaștele de Vaslui fără drepturi electorale? Fotografiile sunt însă cel mai bun martor al evenimentului. (Bogdan RUSU)

Bâlciul anual de la Vaslui s-a lăsat cu gunoaie fără număr. Terenul pe care a fost amplasat este al Consiliului Local Vaslui și nimeni nu se plânge. Astfel că nimeni nu este sancționat pentru poluarea care se produce anual. Toți cei implicați în eveniment își iau banii și se felicită pentru încasări, iar spațiul natural...dispare anual. Că doar cine apără fauna, mai ales pe broaștele de Vaslui fără drepturi electorale? De douăzeci de ani de când municipiul Vaslui organizează bâlciul anual, nicio instituție nu a luat în considerare problema poluării din zona de desfășurare a evenimentului. Acum, a doua zi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile