Home » Administratie » Incediu devastator la Bârlad, urmat de un cutremur la Huși

Incediu devastator la Bârlad, urmat de un cutremur la Huși

Două persoane au fost transportate de urgență la spital după ce la Teatrul „Victor Ion Popa” și Muzeul „Vasile Pârvan” a izbucnit un incendiu … simulat.

Teatrul „Victor Ion Popa” și Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad au fost nimicite de flăcări, iar două persoane au ajuns la spital în stare gravă.

Incendiul a izbucnit ieri, în jurul orei 11. Pentru stingerea lui, la fața locului au intervenit trei autospeciale cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

Odată ajunși la fața locului, pompierii i-au evacuat din interiorul clădirii pe angajații teatrului și ai muzeului. Mai multe persoane au devenit prizoniere ale focului. Actorii care repetau pentru o piesă de teatru au fost evacuați, pentru a nu cădea în ghearele flăcărilor mistuitoare.

Din fericire, acest scenariu îngrozitor a fost doar unul imaginar, în baza căruia Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” Vaslui (ISU) a derulat un exercițiu de perfecționare a tehnicilor de intervenție și salvare. Această simulare a fost un bun prilej pentru pompieri de a marca Ziua Pompierilor din România, zi ce se sărbătorește pe 13 septembrie.

Prin acest exercițiu am verificat capacitatea de intervenție a personalului de pe locul de muncă, am evacuat întreg personalul, inclusiv artiștii care își desfășurau activitatea pe scenă, am verificat instalațiile speciale ale teatrului, dar și capacitatea de intervenție a Detașamentului de Pompieri Bârlad”, ne-a declarat Neculai Olaru, inspector-șef ISU Vaslui.

Pompierii au urmărit prin aceată aplicație să verifice modul de răspuns al personalului cu atribuții în managementul și gestionarea situațiilor de urgență, să stabilească gradul de acoperire cu forțe și mijloace, în cazul manifestării unor situații de urgență cu efecte deosebite. Deasemenea, au urmărit să informeze populația despre felul în care trebuie să se comporte și să se protejeze în cazul producerii unei situații de urgență.

Acțiunile întreprinse de pompieri vor continua și astăzi, începând cu ora 10, la Huși, unde va fi organizată o simulare de cutremur. (Daniela PORUMB)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=rzx9-E8LqgQ?list=UU_BLFXvEnW70ENsDWabx05Q&w=560&h=315]
Două persoane au fost transportate de urgență la spital după ce la Teatrul „Victor Ion Popa” și Muzeul „Vasile Pârvan” a izbucnit un incendiu ... simulat. Teatrul „Victor Ion Popa” și Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad au fost nimicite de flăcări, iar două persoane au ajuns la spital în stare gravă. Incendiul a izbucnit ieri, în jurul orei 11. Pentru stingerea lui, la fața locului au intervenit trei autospeciale cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Odată ajunși la fața locului, pompierii i-au evacuat din interiorul clădirii pe angajații teatrului și ai muzeului. Mai multe persoane au devenit prizoniere ale…

Review Overview

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: