Home » Administratie » A început campania de recoltare la floarea soarelui

A început campania de recoltare la floarea soarelui

Floarea soarelui ocupă la nivelul județului Vaslui 15,16% din suprafața arabilă și, de câteva zile, fermierii au băgat combinele în lan, pentru campania de recoltare.

Până în prezent, din datele oferite de către Direcția Agricolă Vaslui, au fost recoltate 6.372 de hectare, iar producția medie înregistrată a fost de 2.082 de kg/ha, cu 11% mai mult față de evaluarea făcută în luna august. Din fericire, condițiile meteo sunt favorbaile pentru recoltare, dar nu același lucru putrem spune despre realizarea lucrărilor de pregătire a patului germinativ necesar însămânțării culturii de rapiță. Lipsa precipitațiilor a determinat ca mulți dintre fermieri să renunțe la cultivarea rapiței deocamdată, acest lucru, realizându-se pe o suprafață de 5.880 de hectare, ceea ce reprezintă 29% din totalul suprafaței programată pentru acest an agricol. Ba mai mult, o mare parte dintre fermieri au luat în calcul sistarea lucrărilor și reducerea suprafețelor însămânțate, existând riscul ca ceea ce pun în pământ să nu răsară. (A.C.)

Floarea soarelui ocupă la nivelul județului Vaslui 15,16% din suprafața arabilă și, de câteva zile, fermierii au băgat combinele în lan, pentru campania de recoltare. Până în prezent, din datele oferite de către Direcția Agricolă Vaslui, au fost recoltate 6.372 de hectare, iar producția medie înregistrată a fost de 2.082 de kg/ha, cu 11% mai mult față de evaluarea făcută în luna august. Din fericire, condițiile meteo sunt favorbaile pentru recoltare, dar nu același lucru putrem spune despre realizarea lucrărilor de pregătire a patului germinativ necesar însămânțării culturii de rapiță. Lipsa precipitațiilor a determinat ca mulți dintre fermieri să renunțe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: