Home » Sanatate » Nereguli depistate la unitățile alimentare

Nereguli depistate la unitățile alimentare

În urma verificărilor efectuate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, în ultimele două luni au fost aplicate unităților alimentare 26 de avertismente și patru amenzi. În plus, s-au retras de la comercializare 186 de kilograme de sare neiodată.

În lunile iulie și august, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au desfășurat acțiuni de control în 40 unități alimentare. Au fost controlate 36 de magazine mixte și patru supermarketuri, fiind verificate aspecte privind starea de sănătate a personalului angajat, precum și efectuarea de către aceștia a cursurilor privind cunoașterea și însușirea noțiunilor fundamentale de igienă. Totodată, au fost verificată conformitatea produselor cosmetice, biocide, a materialelor care vin in contact cu produsele alimentare comercializate, precum si, modul de utilizare al produselor pentru igienă, precum și respectarea cerințelor referitoare la comercializarea produselor din tutun și fumatul in spațiile publice închise.

În urma verificărilor, au fost aplicate 26 avertismente, patru amenzi contravenționale în valoare de 950 lei și a fost restrasă de la comercializare cantitatea de 186 Kg de sare neiodată. De asemenea, au fost întocmite grafice de conformare pentru remedierea problemelor depistate.

Nereguli depistate au vizat neefectuarea controlului medical periodic de către angajați și a cursurilor pentru însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, comercializarea țigărilor la bucată, fumatul în spațiu public închis, dar și nerespectarea normelor de comercializare a sării. (George VARZARI)

În urma verificărilor efectuate de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, în ultimele două luni au fost aplicate unităților alimentare 26 de avertismente și patru amenzi. În plus, s-au retras de la comercializare 186 de kilograme de sare neiodată. În lunile iulie și august, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au desfășurat acțiuni de control în 40 unități alimentare. Au fost controlate 36 de magazine mixte și patru supermarketuri, fiind verificate aspecte privind starea de sănătate a personalului angajat, precum și efectuarea de către aceștia a cursurilor privind cunoașterea și însușirea noțiunilor fundamentale de igienă. Totodată, au fost verificată conformitatea produselor cosmetice,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: