Home » Sanatate » Medicină școlară fără medici

Medicină școlară fără medici

Potrivit oficialilor Direcției de Sănătate Publică, toate cele 102 unități de învățământ din mediul urban dețin cate un cabinet medical, iar în trei dintre ele există și trei cabinete stomatologice.

Dacă la capitolul număr de cabinete stăm bine cel puțin pe hârtie, nu același lucru se poate spune despre resursa umană. Din totalul de 36 de posturi pentru medici, doar cinci au sunt ocupate. În ceea ce privește numărul asistentelor angajate în cabinetele medicale din cadrul unităților de învățământ, acesta depășește numărul total al posturilor: pe 45 de posturi există un număr de 67 de asistente angajate. O situație cel puțin ciudată, dar purtătorul de cuvânt al DSP nu a putut explica de ce există mai mulți angajați decât prevede organigrama.

În mediul rural, la cele 511 de grădinițe, școli și licee, există numai patru cabinete medicale. Asistența medicală școlară din aceste zone este asigurată în principal de medicii de familie care deservesc localitățile respective. (George VARZARI)

Potrivit oficialilor Direcției de Sănătate Publică, toate cele 102 unități de învățământ din mediul urban dețin cate un cabinet medical, iar în trei dintre ele există și trei cabinete stomatologice. Dacă la capitolul număr de cabinete stăm bine cel puțin pe hârtie, nu același lucru se poate spune despre resursa umană. Din totalul de 36 de posturi pentru medici, doar cinci au sunt ocupate. În ceea ce privește numărul asistentelor angajate în cabinetele medicale din cadrul unităților de învățământ, acesta depășește numărul total al posturilor: pe 45 de posturi există un număr de 67 de asistente angajate. O situație cel…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: