Home » World » SUA au efectuat primul raid aerian contra grupării Stat Islamic în apropiere de Bagdad

SUA au efectuat primul raid aerian contra grupării Stat Islamic în apropiere de Bagdad

Forțele americane au efectuat pentru prima oară un atac aerian asupra unui obiectiv al jihadiștilor în apropiere de Bagdad, a anunțat armata americană luni.

Acest atac a avut loc în sud-vestul capitalei irakiene, potrivit CENTCOM, comandamentul armatei americane pentru Orientul Mijlociu și Asia Centrală, care precizează că operațiunea a fost efectuată cu scopul susținerii armatei irakiene „în ofensiva sa împotriva teroriștilor din (cadrul grupării) Stat Islamic”.

De la această poziție jihadistă vizată de bombardamentul american „erau lansate tiruri către militarii irakieni”, explică armata americană.

Un alt atac a avut loc în nordul Irakului, în apropiere de Sinjar, și a distrus șase vehicule aparținând grupării Stat Islamic (SI), potrivit CENTCOM.

 Aceste două raiduri au avut loc „în cursul ultimelor 24 de ore”.

Începând din 8 august, forțele americane au efectuat 162 de raiduri împotriva jihadiștilor din cadrul SI, care au ocupat vaste teritorii în Siria și în Irak.

Președintele Barack Obama a anunțat miercuri că Statele Unite sunt pregătite să efectueze atacuri aeriene contra SI în Siria, însă a subliniat că exclude orice cooperare cu regimul de la Damasc, care, potrivit lui, și-a „pierdut legimitatea”.

Statele Unite încă nu au efectuat atacuri împotriva SI în teritoriul sirian.

Sursa: mediafax.ro

Forțele americane au efectuat pentru prima oară un atac aerian asupra unui obiectiv al jihadiștilor în apropiere de Bagdad, a anunțat armata americană luni. Acest atac a avut loc în sud-vestul capitalei irakiene, potrivit CENTCOM, comandamentul armatei americane pentru Orientul Mijlociu și Asia Centrală, care precizează că operațiunea a fost efectuată cu scopul susținerii armatei irakiene "în ofensiva sa împotriva teroriștilor din (cadrul grupării) Stat Islamic". De la această poziție jihadistă vizată de bombardamentul american "erau lansate tiruri către militarii irakieni", explică armata americană. Un alt atac a avut loc în nordul Irakului, în apropiere de Sinjar, și a distrus…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile