Home » Politic » ACL Vaslui atacă guvernarea PSD

ACL Vaslui atacă guvernarea PSD

În premieră națională, elevii din primele două clase din învățământul primar au început anul școlar fără manuale. Nimeni nu cunoaște însă de ce Guvernul României a observat atât de târziu că s-a întârziat cu licitațiile pentru contractele de tipărire a acestor manuale. De aceea, principalele partide din opoziție atacă mai multe greșeli ale guvernanților.

ACL punctează faptul că numai o parte dintre școli beneficiază de internet, astfel încât nu este de mirare că nici manualele electronice nu sunt gata. ACL Vaslui a luat în vizor și proiectul ghiozdanului electronic, declarând că promisele tablete sunt doar vorbe, căci elevii nu au primit asemenea instrumente de lucru.

„Alianța Creștin-Liberală atrage atenția asupra faptului că inexistența manualelor tipărite și a manualelor electronice este consecința faptului că grupul de afaceri clientelare PSD-ului, care acționează în proximitatea Ministerului Educației se războiesc între ei pentru a accesa uriașe fonduri din bani publici, pe calea unor licitații trucate și apoi, contestate. Corupția endemică este motivul real al inexistenței manualelor tipărite și electronice. Prin politicile dezastruoase din domeniul Educației, guvernul condus de plagiatorul Ponta transformă învățământul românesc într-o sursă generatoare de șomaj și, în consecință, de dependenți față de suportul statului. Ponta și PSD doresc un stat asistențial care să producă dependență de ajutoarele sociale, un stat cu oameni aserviți mașinării de partidului-stat. Cu câte este mai mare sărăcia în țară, cu atât mai mulți votanți are PSD-ul. ACL va depune marți la Camera Deputaților o moțiune simplă cu titlul «PSD amanetează educația pentru a achiziționa voturi», centrată în principal pe modificările introduse prin Ordonanța de Urgență 49/2014 (ce oferă protecție socială celor neperformanți în educație, n.r.)”, a declarat senatorul Dan Marian, copreședinte al ACL Vaslui. (Bogdan RUSU)

În premieră națională, elevii din primele două clase din învățământul primar au început anul școlar fără manuale. Nimeni nu cunoaște însă de ce Guvernul României a observat atât de târziu că s-a întârziat cu licitațiile pentru contractele de tipărire a acestor manuale. De aceea, principalele partide din opoziție atacă mai multe greșeli ale guvernanților. ACL punctează faptul că numai o parte dintre școli beneficiază de internet, astfel încât nu este de mirare că nici manualele electronice nu sunt gata. ACL Vaslui a luat în vizor și proiectul ghiozdanului electronic, declarând că promisele tablete sunt doar vorbe, căci elevii nu au…

Review Overview

User Rating: 2.68 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: