Home » National » Cresc salariile medicilor

Cresc salariile medicilor

Fiecare salariat din Sănătate și Asistență Socială va beneficia de o creștere salarială în sumă fixă, lunară, începând cu data de 1 decembrie a.c., a declarat miercuri Leonard Bărăscu, președintele Federației Sanitas, după întâlnirea avută cu ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, și cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.’Doamna ministru Petrescu ne-a lăsat să stabilim modul în care va avea loc creșterea salariilor, respectiv procentual sau în sumă fixă. Noi am decis că o creștere a salariilor în sumă fixă lunară este mai avantajoasă pentru angajații din Sănătate și Asistență Socială. Majorarea salariilor se va produce de la data de 1 decembrie a.c., însă vom afla în perioada următoare ce înseamnă concret acești bani – ca valoare propriu-zisă’, a afirmat Leonard Bărăscu.
Potrivit acestuia, în cadrul întâlnirii s-a discutat și despre modificarea Legii nr. 284/2010, privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.
‘Legea nr. 284/2010 va fi pusă în aplicare începând cu data de 1 sau 15 noiembrie a.c., fiind astfel eliminate actualele inechități din grila de salarizare. De asemenea, va exista o majorare a salariului minim de la 900 de lei la 1.050 lei, iar creșterea bazei de calcul va duce implicit la o creștere suplimentară a salariilor’, a mai spus președintele Sanitas.
În ceea ce privește deblocarea posturilor din sistemul sanitar, Leonard Bărăscu a precizat că acțiunea s-a produs deja la nivelul spitalelor din subordinea Ministerului Sănătății (1.600 de posturi), fiind însă vorba de ‘o trenare’ a procedurii în cazul spitalelor care au trecut în administrarea consiliilor locale și județene.

Sursa: money.ro

Fiecare salariat din Sănătate și Asistență Socială va beneficia de o creștere salarială în sumă fixă, lunară, începând cu data de 1 decembrie a.c., a declarat miercuri Leonard Bărăscu, președintele Federației Sanitas, după întâlnirea avută cu ministrul Finanțelor Publice, Ioana-Maria Petrescu, și cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.'Doamna ministru Petrescu ne-a lăsat să stabilim modul în care va avea loc creșterea salariilor, respectiv procentual sau în sumă fixă. Noi am decis că o creștere a salariilor în sumă fixă lunară este mai avantajoasă pentru angajații din Sănătate și Asistență Socială. Majorarea salariilor se va produce de la data…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: