Home » Social » Vasluienii își respectă patrimoniul

Vasluienii își respectă patrimoniul

În week-end, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, bârlădenii vor avea ocazia să facă cunoștință cu toate monumentele istorice din întreaga Europă, dar și cu cele din județul Vaslui.

Astfel, duminică, începând cu ora 10, în Parcul „Victor Ion Popa” din Bârlad va fi expus un material fotografic care include patrimoniul cultural din județ. În Bârlad sunt peste 50 de monumente istorice, iar acestea vor fi prezentate prin intermediul fotografiilor, dar și printr-un material tipărit, realizat și distribuit gratuit de către Direcția Județeană pentru Cultură Vaslui. Majoritatea clădirilor ce au calitatea de monument istoric din municipiul Bârlad datează din secolul al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea.

Evenimentul se înscrie în seria activităților întreprinse de Direcția Județeană pentru Cultură Vaslui pentru campania „Să încercăm împreună. Campanie pentru reabilitarea monumentelor istorice din județul Vaslui”. Aceasta a început de anul trecut și are ca principal obiectiv să aducă în atenția vasluienilor mărturii ale trecutului județului.

Întrucât transformările din perioada contemporană au făcut ca multe clădiri de epocă să fie distruse, Direcția județeană pentru Cultură Vaslui, prin această campanie dorește să atragă atenția asupra acestui lucru și să găsească soluții concrete pentru păstrarea, conservarea și în cel mai fericit caz reabilitarea acestora.

În 2012, patrimoniul cultural al județului a fost adus în atenția vasluienilor printr-o expoziție realizată în Parcul Copou, dar și prin tipărirea unei reviste, care a cuprins o selecție de monumente istorice din tot județul. De asemenea, anul trecut au fost prezentate mai multe monumente istorice din județ, subliniindu-se totodată valoarea arhitecturală a acestora, dar și starea precară de conservare în care se află.

Anul acesta, pe 18 mai, în cadrul aceleași campanii, Direcția Județeană pentru Cultură Vaslui a expus un material fotografic în fața Muzeului Municipal Huși. (Daniela PORUMB)

În week-end, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, bârlădenii vor avea ocazia să facă cunoștință cu toate monumentele istorice din întreaga Europă, dar și cu cele din județul Vaslui. Astfel, duminică, începând cu ora 10, în Parcul „Victor Ion Popa” din Bârlad va fi expus un material fotografic care include patrimoniul cultural din județ. În Bârlad sunt peste 50 de monumente istorice, iar acestea vor fi prezentate prin intermediul fotografiilor, dar și printr-un material tipărit, realizat și distribuit gratuit de către Direcția Județeană pentru Cultură Vaslui. Majoritatea clădirilor ce au calitatea de monument istoric din municipiul Bârlad datează din secolul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: