Home » Invatamant » Noi măsuri pentru siguranța elevilor

Noi măsuri pentru siguranța elevilor

Prefectul județului Vaslui, Andrei Puică, vrea dispozitive de supraveghere video pe holurile școlilor și limitatoare de viteză în preajma unităților de învățământ.

Roxana NĂSTASĂ

Ieri, a avut loc ședința Colegiului Prefectural Vaslui la care au participat reprezentații instituțiilor județene. O temă ce a fost supusă discuției în cadrul acestei întâlniri a fost analiza activității privind organizarea și desfășurarea examenelor naționale, anul școlar trecut fiind un an destul de bun în ceea ce privește promovabilitatea la examenul de bacalaureat, la evaluările naționale, dar și la examenele de titularizare sau definitivat, județul Vaslui reușind să se apropie de procentele de la nivel național.

Odată încheiată prezentarea acestor aspecte de către Gabriela Plăcintă, inspector general în cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui, prefectul județului Vaslui, Andrei Puică a ținut să facă și el câteva precizări legate de educație. Astfel, în noul an școlar acesta dorește luarea unor noi măsuri.

Având în vedere că mai multe școli din județ sunt în apropierea drumurilor naționale sau județene, școli din localități precum Munteni de Sus, Văleni, Moara Domnească, acesta dorește punerea unor indicatoare și a unor piloni culcați de reducere a vitezei pentru a preveni accidentele rutiere.

Totodată, tot în vederea creșterii gradului de siguranță a elevilor, acesta a mai venit cu propunerea de a monta dispozitive de supraveghere video pe holuri, în curțile școlilor și pe străzile adiacente.

„Am solicitat asociațiilor de părinți să facem ceva în ceea ce privește supravegherea video pe holuri, în curtea școlii și pe străzile din apropiere. Nu e scump, la o școală cu 700-800 de elevi ar veni 11 lei de elev pe an. Nu e o sumă mare” a declarat prefectul.

Inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă consideră însă că „cea mai bună soluție în acest caz, ar fi ca autoriățile locale să investească pentru asta”.

Anul trecut, doar 35 de instituții de învățământ aveau dispozitive de supraveghere video interioare și exterioare și tot anul trecut în doar patru luni au fost sesizate 41 de infracțiuni în unitățile de învățământ, toate în incinta acestora, dintre care doar cinci în mediul rural. Cele mai multe au fost infracțiunile de furt, urmate de loviri sau alte violențe, amenințări, dar și tâlhării.

Prefectul județului Vaslui, Andrei Puică, vrea dispozitive de supraveghere video pe holurile școlilor și limitatoare de viteză în preajma unităților de învățământ. Roxana NĂSTASĂ Ieri, a avut loc ședința Colegiului Prefectural Vaslui la care au participat reprezentații instituțiilor județene. O temă ce a fost supusă discuției în cadrul acestei întâlniri a fost analiza activității privind organizarea și desfășurarea examenelor naționale, anul școlar trecut fiind un an destul de bun în ceea ce privește promovabilitatea la examenul de bacalaureat, la evaluările naționale, dar și la examenele de titularizare sau definitivat, județul Vaslui reușind să se apropie de procentele de la nivel…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: