Home » World » OSCE își va dubla numărul de observatori în Ucraina, urmând să ajungă la 500 de persoane

OSCE își va dubla numărul de observatori în Ucraina, urmând să ajungă la 500 de persoane

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) își va dubla până la sfârșitul lui noiembrie numărul de observatori mobilizați în Ucraina, pentru a-și ridica acest contingent la 500 de persoane, a anunțat joi șeful observatorilor OSCE în Ucraina, Ertugrul Apakan.

OSCE intenționează să mobilizeze „500 de observatori în două luni și jumătate”, a precizat oficialul, subliniind în cursul unei conferințe de presă, la Viena, că este vorba de a avea „mai mulți oameni, mai mobili, mai flexibili” pentru a ajuta punerea în aplicare a încetării focului și pentru a veghea la securitatea frontierei de partea ucraineană.

„Supravegherea încetării focului reprezintă o nouă sarcină”, a subliniat Apakan.

Această viitoare mobilizare intră în cadrul unui mandat dat OSCE la începutul anului, care prevede trimiterea până la 500 de observatori în Ucraina. Organizația a început prin trimiterea unui contingent de aproximativ 20 de observatori în martie, după care și-a suplimentat efectivele până la 250 în prezent.

OSCE mai prevede să mobilizeze, în următoarele patru săptămâni, avioane fără pilot de supraveghere a frontierei, a anunțat Apakan, precizând mai sunt necesare ajustări tehnice.

În plus, aproximativ 400 de persoane vor fi mobilizate pentru a oferi suport logistic, a detaliat el.

Aceste măsuri se înscriu în cadrul unu protocol semnat pe 5 septembrie la Minsk între Kiev și rebelii proruși, ce a instaurat un armistițiu în schimbul unei mai mari autonomii în regiunile rusofone din estul Ucrainei.

Sursa: mediafax.ro

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) își va dubla până la sfârșitul lui noiembrie numărul de observatori mobilizați în Ucraina, pentru a-și ridica acest contingent la 500 de persoane, a anunțat joi șeful observatorilor OSCE în Ucraina, Ertugrul Apakan. OSCE intenționează să mobilizeze "500 de observatori în două luni și jumătate", a precizat oficialul, subliniind în cursul unei conferințe de presă, la Viena, că este vorba de a avea "mai mulți oameni, mai mobili, mai flexibili" pentru a ajuta punerea în aplicare a încetării focului și pentru a veghea la securitatea frontierei de partea ucraineană. "Supravegherea încetării focului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile