Home » Social » Șomerii, față în față cu angajatorii

Șomerii, față în față cu angajatorii

Vinerea viitoare, absolvenții care să află în căutarea unui loc de muncă vor avea șansa de a-și găsi unul și de a sta față în față cu cei care îl oferă. Acest lucru se va întâmpla în cadrul Bursei locurilor de muncă organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, în fiecare din cele trei orașe importante din județ după cum urmează: la Vaslui – la sediul Centrului de Resurse Județean pentru Asistență Educațională; la Bârlad – la Cantina de ajutor social, iar în Huși – la sediul Casei Armatei.

Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creșterea gradului de ocupare prin întâlnirea directă cu angajatorii.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți ai unor instituții de învățământ, promoția 2014, au parte de diverse stimulente financiare, pe durata a 12 luni. Aceleași facilități primesc și în situația în care angajează absolvenți cu handicap, însă pe o perioadă de 18 luni.

Sumele primite din bugetul asigurărilor pentru șomaj cresc în funcție de ciclul de învătâmănt absolvit. Se pornește de la o sumă egală cu indicatorul social de referință pentru absolvenții de liceu, până la multiplicarea lui cu 1,5 în cazul absovenților de facultate. (Andrei ARSENE)

Vinerea viitoare, absolvenții care să află în căutarea unui loc de muncă vor avea șansa de a-și găsi unul și de a sta față în față cu cei care îl oferă. Acest lucru se va întâmpla în cadrul Bursei locurilor de muncă organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, în fiecare din cele trei orașe importante din județ după cum urmează: la Vaslui - la sediul Centrului de Resurse Județean pentru Asistență Educațională; la Bârlad - la Cantina de ajutor social, iar în Huși - la sediul Casei Armatei. Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Salariile de la DGASPC Vaslui, în pericol! Angajații nu și-au primit nici voucherele de vacanță

de Dănuț CIOBANU  Situația financiară gravă cu care se ...

Peste 5.000 de dosare, revizuite de Casa de Pensii Vaslui. Pensiile recalculate au intrat în plată

de Dănuț CIOBANU  Un număr de 5.700 de pensionari ...

Primele serii de pensionari și salariați din județul Vaslui au început să plece la tratament balnear

Pensionarii și asigurații la sistemul public de pensii au ...