Home » Social » Șomerii, față în față cu angajatorii

Șomerii, față în față cu angajatorii

Vinerea viitoare, absolvenții care să află în căutarea unui loc de muncă vor avea șansa de a-și găsi unul și de a sta față în față cu cei care îl oferă. Acest lucru se va întâmpla în cadrul Bursei locurilor de muncă organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, în fiecare din cele trei orașe importante din județ după cum urmează: la Vaslui – la sediul Centrului de Resurse Județean pentru Asistență Educațională; la Bârlad – la Cantina de ajutor social, iar în Huși – la sediul Casei Armatei.

Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie creșterea gradului de ocupare prin întâlnirea directă cu angajatorii.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenți ai unor instituții de învățământ, promoția 2014, au parte de diverse stimulente financiare, pe durata a 12 luni. Aceleași facilități primesc și în situația în care angajează absolvenți cu handicap, însă pe o perioadă de 18 luni.

Sumele primite din bugetul asigurărilor pentru șomaj cresc în funcție de ciclul de învătâmănt absolvit. Se pornește de la o sumă egală cu indicatorul social de referință pentru absolvenții de liceu, până la multiplicarea lui cu 1,5 în cazul absovenților de facultate. (Andrei ARSENE)

Vinerea viitoare, absolvenții care să află în căutarea unui loc de muncă vor avea șansa de a-și găsi unul și de a sta față în față cu cei care îl oferă. Acest lucru se va întâmpla în cadrul Bursei locurilor de muncă organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vaslui, în fiecare din cele trei orașe importante din județ după cum urmează: la Vaslui - la sediul Centrului de Resurse Județean pentru Asistență Educațională; la Bârlad - la Cantina de ajutor social, iar în Huși - la sediul Casei Armatei. Obiectivul principal al acestui eveniment îl constituie…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

În plină pandemie de COVID-19, peste 1.000 de vasluienii și-au ipotecat terenurile

Județul Vaslui se clasează pe locul 29 la nivel ...

Turismul vasluian este în colaps. Indicele de utilizare a locurilor de cazare s-a prăbușit la 5,3%

Pandemia de COVID-19 a lovit sever industria ospitalității de ...

DGASPC Vaslui este salvată! Instituția va primi 22,5 milioane de lei pentru salarii și bunuri și servicii

de Dănuț CIOBANU  Direcția Generală de Asistență Socială și ...