Home » Social » Vine „Tănase” la Bârlad

Vine „Tănase” la Bârlad

Festivalul Umorului „Constantin Tănase” este unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale din județul Vaslui și, chiar dacă cele mai multe activități au loc în orașul reședință, și bârlădenii au prilejul de se bucura de o felie serioasă de cultură și umor.

Festivalul, ajuns la a XXIV-a ediție, se va desfășura în perioada 5-12 octombrie.

Bârlădenii care nu pot să ajungă la Vaslui vor putea urmări la Teatrul „Victor Ion Popa” trei spectacole incluse în festival. Joi, 9 octombrie, scena va sta la dispoziția teatrului Atheneu – Tătărași (Iași) cu piesa „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, în regia lui Radu Ghilaș. Vineri, 10 octombrie, spectatorii bârlădeni vor savura o altă comedie – „Arta”, în interpretarea actorilor teatrului „Bulandra”. Regia spectacolului este semnată de Cristian Juncu.

Sâmbătă, 11 octombrie, va veni rândul actorilor bârlădeni să evolueze pe propria scenă, cu premiera noii stagiuni – „Doctor fără voie” de Moliere, în regia lui Dorin Mihăilescu.

Ziua de sâmbătă, 11 octombrie, va fi una plină pentru că, alături de premiera Teatrului „Victor Ion Popa”, bârlădenii se vor putea bucura de un salon de caricatură și literatură umoristică, desfășurat la Pavilionul „Marcel Guguianu”, care va găzdui expoziția de grafică satirică „Istoria literaturii române. Erată”, de Costel Pătrășcanu, unul dintre cei mai buni caricaturiști de presă din România.

După vernisajul acestei expoziții, Bârladul va fi gazda unei întâlniri cu umoriștii din întreaga țară, laureați la a XXIII-a ediție a Festivalului de Umor „Constantin Tănase”.

Vor veni cei mai buni scriitori din țară, cei care au condeiul cel mai ascuțit. Dintre numele care vor fi prezente, amintesc pe ștefan Cazimir și George Corbu, cei care la peste 75 de ani de viață reușesc să țină pasul cu mai tinerii lor confrați”, a declarat Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județene, unul dintre organizatorii Festivalului „Tănase”.

Evenimentul de la Pavilionul „Guguianu” este programat sâmbătă, 11 octombrie, la ora 11. Mai multe detalii despre orele la care se vor juca spectacolele de comedie, veți afla în numerele viitoare ale ziarului nostru. (Mihaela NICULESCU)

Festivalul Umorului "Constantin Tănase" este unul dintre cele mai așteptate evenimente culturale din județul Vaslui și, chiar dacă cele mai multe activități au loc în orașul reședință, și bârlădenii au prilejul de se bucura de o felie serioasă de cultură și umor. Festivalul, ajuns la a XXIV-a ediție, se va desfășura în perioada 5-12 octombrie. Bârlădenii care nu pot să ajungă la Vaslui vor putea urmări la Teatrul „Victor Ion Popa” trei spectacole incluse în festival. Joi, 9 octombrie, scena va sta la dispoziția teatrului Atheneu – Tătărași (Iași) cu piesa „Cerere în căsătorie” de A.P. Cehov, în regia lui…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: