Home » National » Fostul șef al spionilor din România, mesaj către Turcescu: „Când te hotărăști să faci o treabă, o duci până la capăt. De ce a acceptat să fie ofițer acoperit, l-a obligat cineva?!”

Fostul șef al spionilor din România, mesaj către Turcescu: „Când te hotărăști să faci o treabă, o duci până la capăt. De ce a acceptat să fie ofițer acoperit, l-a obligat cineva?!”

„Când te hotărăști să faci o treabă, o duci până la capăt. De ce a acceptat să fie ofițer acoperit, l-a obligat cineva?!” Astfel a comentat, marți seara, cazul Turcescu, fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, care în cursul zilei de luni a demisionat din fruntea serviciului pe care l-a condus timp de doi ani.

Deconspirarea în direct venită din partea fostului jurnalist Robert Turcescu „creează probleme de credibilitate serviciilor”, a spus, marți seara, la Realitatea TV, Teodor Meleșcanu, fost șef SIE.

„Niciodată nu ai voie să deconspiri numele agenților care lucrează pentru tine. Se erodează încrederea privind capacitatea serviciului. Gândiți-vă că mergi să convingi pe cineva să lucreze pentru România și-i spui: Stai liniștit, nu ți se va întâmpla nimic. Și a doua zi se vede în ziare.Sigur, asta ne afectează credibilitatea. Este o infracțiune să deconspiri pe cineva. Lumea poate să-și închipuie lucruri halucinante câteodată”, a explicat Meleșcanu.

Teodor Meleșcanu a precizat că nu cunoaște cazul concret privitor la Robert Turcescu, pe care-l cunoaște „doar ca ziarist”: „L-am considerat pe Robert Turcescu un ziarist de mare talent și de mare viitor. Cu atât mai mare a fost surpriza mea când am văzut pe televizor că a fost pus în situația de a se deconspira el însuși. Înțeleg zbuciumul și tragedia prin care trece. L-am simțit extrem de tulburat, cu probleme foarte mari de conștiință.”

Cu toate acestea, Meleșcanu a criticat gestul făcut de Turcescu, despre care a sugerat că a lucrat de bunăvoie cu serviciile, nefiind obligat de nimeni. „Când te hotărăști să faci o treabă, o duci până la capăt. De ce a acceptat să fie ofițer acoperit? Dacă o faci, trebuie să o duci până la capăt. Avem candidați care vin la recrutare, unii renunță, nimeni nu te silește. Vin din patriotism, nu pentru avantaje materiale. Nu înțeleg cum a ajuns Robert să fie recrutat, pentru că nu putea să fie recrutat fără să-și dorească”.

Sursa: gandul.info

„Când te hotărăști să faci o treabă, o duci până la capăt. De ce a acceptat să fie ofițer acoperit, l-a obligat cineva?!” Astfel a comentat, marți seara, cazul Turcescu, fostul șef al SIE, Teodor Meleșcanu, care în cursul zilei de luni a demisionat din fruntea serviciului pe care l-a condus timp de doi ani. Deconspirarea în direct venită din partea fostului jurnalist Robert Turcescu „creează probleme de credibilitate serviciilor”, a spus, marți seara, la Realitatea TV, Teodor Meleșcanu, fost șef SIE. „Niciodată nu ai voie să deconspiri numele agenților care lucrează pentru tine. Se erodează încrederea privind capacitatea serviciului.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. a acceptat pt bani……..

  2. ZZZt…Serviciile secrete romanisthane (in numar colosal de 7 , singura tara cu atitea serv secr) au ca scop protejarea grupurilor politice aflate la puterea statului, in rest, totul e la vedere si usor de descoperit. Doar nu credeti ca avem servicii de spionaj de elita mondiala ce joaca la nivel geopolitic inalt. Pun o intrebare. Avem macar un agent pe la Kremlin,? LA Washington nu/i nevoie ? Pt astfel de jocuri e nevoie de bani multi si oameni capabili de sacrificiu…nu ziaristi plingaciosi ce/si fac „mea culpa”, din senin, la televiziuni mediocre. Cu astfel de oameni activam extern? Criteriile de eligibilitate sunt slugarnicia , supunerea.? Halal spioni mai avem. Asa tara , asa servicii. 🙂 Bani aruncati pe fereastra.

%d blogeri au apreciat: