Home » Social » Pregătirile pentru anul agricol umător sunt în toi

Pregătirile pentru anul agricol umător sunt în toi

După finalizarea recoltatului de păioase, majoritatea fermierilor au trecut la pregătirea terenurilor pentru culturile de toamnă. Astfel, la nivelul județului Vaslui, suprafața totală programată să fie însămânțată în această toamnă a fost de 92.019 hectare, ceea ce reprezintă 32% din total suprafață arabilă declarată.

Pentru anul următor, ponderea cea mai mare o va avea grâul, cu peste 61.698 de hectare. Locul second îl ocupă rapița, cu 20.038 hectare, orzul va fi cultivat pe 4.256 de hectare, iar 975 de hectare vor fi cultivate cu orzoaică.

Pe lângă aceste suprafețe, fermierii vasluieni au dedicat 520 hectare legumelor, în special ceapă și usturoi și alte 3.912 hectare au fost păstrate pentru loturile de grâu și lucernă.

Până în prezent, au fost deja cultivate 11.195 hectare cu rapiță, iar proporția este una mică, deoarecere lipsa precipitațiilor a făcut ca o parte din fermieri să mai amâne aceste lucrări. Pregătirea terenului pentru toamnă a fost realizată, până acum, pe 61.497 de hectare, dar acest lucru s-a făcut cu mare dificultate și cu consumuri de combustibil peste media normală. Fără ploi, pământul este uscat și are ca efect sistarea însămânțărilor. (A.C.)


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

După finalizarea recoltatului de păioase, majoritatea fermierilor au trecut la pregătirea terenurilor pentru culturile de toamnă. Astfel, la nivelul județului Vaslui, suprafața totală programată să fie însămânțată în această toamnă a fost de 92.019 hectare, ceea ce reprezintă 32% din total suprafață arabilă declarată. Pentru anul următor, ponderea cea mai mare o va avea grâul, cu peste 61.698 de hectare. Locul second îl ocupă rapița, cu 20.038 hectare, orzul va fi cultivat pe 4.256 de hectare, iar 975 de hectare vor fi cultivate cu orzoaică. Pe lângă aceste suprafețe, fermierii vasluieni au dedicat 520 hectare legumelor, în special ceapă și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura