Home » Invatamant » De două ori bani pentru manuale!

De două ori bani pentru manuale!

După ce țara noastră s-a confruntat cu o situație fără precedent, aceea a începerii anului școlar fără manuale pentru elevii claselor I și a II-a, Ministrul Educației, Remus Pricopie continuă să uimească prin hotărârile pe care le ia față de această problemă.

Dacă până acum, în lipsa manualelor, cadrele didactice au lucrat cu elevii după fișe de lucru, sau după cum au recomandat oficialii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui „după dictare”, se pare că de săptămâna aceasta lucrurile se schimbă. Elevii vor primi manuale gratuite, însă nu mult așteptatele manuale de pe care vor învăța tot anul, ci unele din edițiile vechi, retipărite, de pe care vor învăța doar o perioadă de timp. Astfel, în ideea de a pune cât mai repede manuale pe băncile elevilor de clasele I și a II-a, s-a luat această hotărâre, care nu numai că îi va bulversa pe micuții care vor învăța când de pe un manual, când de pe altul, ci vor fi cheltuite și sume importante de bani într-un mod inutil.

Conform reprezentanților ISJ Vaslui, aproximativ 8.400 de elevi din județ (4.600 de clasa I și 3.800 de clasa a II-a) vor avea manuale săptămâna aceasta. Manualele pe care le vor primi în primă fază elevii sunt cele retipărite care, deși nu sunt bune și nu vor sta pe băncile elevilor decât până la apariția manualelor noi, costă sume importante de bani. (Roxana NĂSTASĂ)

După ce țara noastră s-a confruntat cu o situație fără precedent, aceea a începerii anului școlar fără manuale pentru elevii claselor I și a II-a, Ministrul Educației, Remus Pricopie continuă să uimească prin hotărârile pe care le ia față de această problemă. Dacă până acum, în lipsa manualelor, cadrele didactice au lucrat cu elevii după fișe de lucru, sau după cum au recomandat oficialii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui "după dictare", se pare că de săptămâna aceasta lucrurile se schimbă. Elevii vor primi manuale gratuite, însă nu mult așteptatele manuale de pe care vor învăța tot anul, ci unele din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: