Home » Business » Laptopurile Samsung dispar din Europa

Laptopurile Samsung dispar din Europa

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. a anunțat miercuri că va înceta să mai vândă computere personale de tip laptop în Europa, citând necesitatea de a se adapta rapid la nevoile și solicitările clienților, transmite Dow Jones Newswires.Decizia vizează laptopurile Ativ și Chromebook însă având în vedere că firma sud-coreeană nu vinde computere desktop în Europa, Samsung nu va mai fi prezent pe piața calculatoarelor personale din regiune.
‘Este vorba de o decizie specifică pentru o regiune și care nu reflectă condițiile de pe alte piețe’, a informat Samsung într-un comunicat.
Deși grupul sud-coreean nu a precizat care este numărul de laptopuri vândute în Europa, analiștii sunt de părere că măsura nu va avea un impact semnificativ asupra veniturilor companiei deoarece operațiunile din domeniul telefoanelor mobile sunt responsabile pentru cea mai mare parte din afacerile companiei sud-coreene.
Samsung este ultima victimă a scăderii vânzărilor de PC-uri și laptopuri. La începutul acestui an grupul japonez Sony a decis să-și vândă marca de laptopuri Vaio către o altă firmă japoneză. La rândul său, grupul Toshiba a informat recent că își va restructura operațiunile din domeniul PC-urilor, urmând să se retragă de pe piețele cele mai puțin rentabile.
Mobilitatea, accesul la divertisment și la rețelele sociale oferit de tablete și smartphone-uri a provocat scăderea vânzărilor de calculatoare personale timp de opt trimestre consecutiv.

Sursa: money.ro

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co. a anunțat miercuri că va înceta să mai vândă computere personale de tip laptop în Europa, citând necesitatea de a se adapta rapid la nevoile și solicitările clienților, transmite Dow Jones Newswires.Decizia vizează laptopurile Ativ și Chromebook însă având în vedere că firma sud-coreeană nu vinde computere desktop în Europa, Samsung nu va mai fi prezent pe piața calculatoarelor personale din regiune. 'Este vorba de o decizie specifică pentru o regiune și care nu reflectă condițiile de pe alte piețe', a informat Samsung într-un comunicat. Deși grupul sud-coreean nu a precizat care este numărul de…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Muncitorii indieni care urmau să lucreze în Vaslui, blocați la ambasadă de pandemia COVID-19

Pandemia de coronavirus a blocat aducerea în județul Vaslui ...

COVID-19 nu a blocat șantierele. Au fost asfaltați primii kilometri de pe drumul strategic spre Băcani și Bălteni

de Dănuț CIOBANU Firmele de construcții care execută lucrările ...

Pfeiffer Timișoara a modernizat sistemul de apă și canal de pe mai multe străzi din municipiul Vaslui

Firma din Timișoara care execută lucrările de modernizare a ...