Home » Justitie » Țigări de contrabandă confiscate de polițiști

Țigări de contrabandă confiscate de polițiști

Luni seara, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Băcești au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ 159, din direcția Băcești către Păltiniș. Aceștia au identificat ocupanții autoturismului: Cătălin T., de 28 de ani, din comuna Gârceni și Andrei C., în vârstă de 25 de ani, din comuna Ivănești.

Efectuând controlul autovehiculului, polițiștii au descoperit 504 de pachete de țigări cu timbru de accizare din Republica Moldova. Astfel, cei doi bărbați au fost conduși la sediul postului de poliție, iar din verificările efectuate, a reieșit faptul că țigaretele au fost cumpărate de aceștia dintr-o piață din județul Iași, în vederea comercializării.

În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de deținere în vederea comercializării de bunuri ori mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României (pentru săvârșirea căreia pedeapsa prevăzută este închisoare de la 2 la 7 ani) și deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit titlului VII, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 țigarete, faptă pedepsită cu închisoare de la 1 la 4 ani. (R.N.)

Luni seara, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Băcești au oprit pentru control un autoturism care circula pe DJ 159, din direcția Băcești către Păltiniș. Aceștia au identificat ocupanții autoturismului: Cătălin T., de 28 de ani, din comuna Gârceni și Andrei C., în vârstă de 25 de ani, din comuna Ivănești. Efectuând controlul autovehiculului, polițiștii au descoperit 504 de pachete de țigări cu timbru de accizare din Republica Moldova. Astfel, cei doi bărbați au fost conduși la sediul postului de poliție, iar din verificările efectuate, a reieșit faptul că țigaretele au fost cumpărate de aceștia dintr-o piață din județul Iași,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: