Home » Social » În lumea magică a poeziilor

În lumea magică a poeziilor

Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” Bârlad a găzduit, miercuri, în Sala de lectură, lansarea volumului de poezii „Labirint de cristal”, al poetei Gabriela Ana Balan.

Autoarea i-a îndemnat pe toți să se îndrepte spre lectură, o cale spre „lumină”, după cum mărturisește „Poezia nu se scrie la comandă; dacă nu se scrie din suflet nu e, nu reușești să transmiți emoție”.

De asemenea, poeta a prezentat publicului spectator traseul său pe drumul poeziei, dar și legăturile pe care le-a realizat, prin intermediul acesteia, cu românii din diaspora.

Profesorul Gheorghe Clapa i-a dedicat autoarei, cu câtva timp în urmă, un eseu despre cartea „Împăratul de ceară”, un alt volum de poezii al acesteia. Ca un semn de mulțumire pentru cuvintele frumoase, Gabriela Ana Balan a publicat o parte eseu pe coperta noului volum de poezii „Labirint de cristal”.

O altă surpriză cu care poeta a fost așteptată la Bârlad, a fost o expoziție realizată de Bogdan Mocanu, elev în clasa a XII-a la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad. Lucrările realizate de acesta au fost făcute sub îndrumarea profesorului Sebastian Pascu.

Artistul plastic a surprins-o pe poetă prin realizarea unui tablou dedicat cărții lansate. Impresionată de gestul artistului, autoarea i-a promis acestuia că tabloul lui va fi următoarea copertă a unei cărți.

În cadrul acestui eveniment cultural de excepție au fost invitați profesorii Elena Monu și Gheorghe Clapa, dar și Bogdan Mocan, un artist plastic. (Daniela PORUMB)

Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu” Bârlad a găzduit, miercuri, în Sala de lectură, lansarea volumului de poezii „Labirint de cristal”, al poetei Gabriela Ana Balan. Autoarea i-a îndemnat pe toți să se îndrepte spre lectură, o cale spre „lumină”, după cum mărturisește „Poezia nu se scrie la comandă; dacă nu se scrie din suflet nu e, nu reușești să transmiți emoție”. De asemenea, poeta a prezentat publicului spectator traseul său pe drumul poeziei, dar și legăturile pe care le-a realizat, prin intermediul acesteia, cu românii din diaspora. Profesorul Gheorghe Clapa i-a dedicat autoarei, cu câtva timp în urmă, un eseu…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Germania plătește cele mai multe alocații comunitare, pentru familiile din județul Vaslui

La data de 31 martie 2020, la Agenția Județeană ...

Colaps financiar. DGASPC Vaslui nu mai are bani pentru salarii pentru trimestrele III și IV din 2020

de Dănuț CIOBANU  Situația financiară de la Protecția Copilului ...

Vasluienii nu și-au încasat în luna martie drepturi sociale care se ridică la suma de 125.919 lei

În luna martie 2020, în conturile Agenției Județene de ...