Home » National » Oficiali UE: Un atac terorist major al gruparii Statul Islamic in Europa este aproape inevitabil

Oficiali UE: Un atac terorist major al gruparii Statul Islamic in Europa este aproape inevitabil

Un atac terorist islamist major in Europa este aproape inevitabil, au declarat inalti oficiali europeni familiarizati cu modul de operatiune al membrilor Statul Islamic din Siria si Irak, potrivit The Guardian.
„Acesta este pre-programat”, a declarat un inalt oficial implicat in dezbaterea politica si de securitate privind probabilitatea unui astfel de atac. „Avem semnale clare ca acest lucru este pregatit de teroristii SI. Este principala amenintare cu care ne confruntam. Ministrii de interne din cele 28 de tari se vor intalni in Luxemburg in doua saptamani pentru a incerca sa stabileasca o politica comuna eficienta de lupta impotriva amenintarii jihadiste.
„Consiliul de Afaceri Interne este foarte constient si foarte speriat de aceasta posibilitate, iar colegii din politie pur si simplu nu stiu cum sa faca fata. Cu totii se tem ca lucrurile pot scapa cu totul de sub control. Ar putea fi deja prea tarziu”, a declarat oficialul european pentru The Guardian si alte ziare europene.
Intr-un interviu separat, Gilles de Kerchove, oficialul belgian care coordoneaza politica UE de combatere a terorismului, a declarat ca la reuniunea ministrilor de Interne de la Luxemburg vor fi invitati si directorii marilor trusturi media, dar si ai principalelor retele de socializare precum Twitter, Facebook si Google.
Avioanele de razboi americane si arabe vor continua sa vizeze sursele de venituri ale Statului Islamic, dupa ce au lovit 12 rafinarii mici de petrol in estul Siriei, joi noapte, au declarat oficialii de la Pentagon, pentru a limita capacitatea gruparii jihadiste de a se finanta, scrie New York Times.
Oficialii au anuntat ca 16 avioane au atacat cea mai mare parte a rafinariilor de petrol detinute de Statul Islamic in Siria. Cele mai recente bombardamente au avut loc in a treia zi a campaniei americane in Siria.

Sursa: hotnews.ro

Un atac terorist islamist major in Europa este aproape inevitabil, au declarat inalti oficiali europeni familiarizati cu modul de operatiune al membrilor Statul Islamic din Siria si Irak, potrivit The Guardian. "Acesta este pre-programat", a declarat un inalt oficial implicat in dezbaterea politica si de securitate privind probabilitatea unui astfel de atac. "Avem semnale clare ca acest lucru este pregatit de teroristii SI. Este principala amenintare cu care ne confruntam. Ministrii de interne din cele 28 de tari se vor intalni in Luxemburg in doua saptamani pentru a incerca sa stabileasca o politica comuna eficienta de lupta impotriva amenintarii jihadiste.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: