Home » National » DNA cere URMĂRIREA PENALĂ a nouă foști miniștri, în cazul licențelor Microsoft. Persoane din Guvern și ministere au pretins comisioane de 20 milioane de dolari. REACȚII ale foștilor miniștri

DNA cere URMĂRIREA PENALĂ a nouă foști miniștri, în cazul licențelor Microsoft. Persoane din Guvern și ministere au pretins comisioane de 20 milioane de dolari. REACȚII ale foștilor miniștri

DNA cere aviz de la președinte, Senat, Camera Deputaților și Parlamentul European pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foști miniștri care în perioada mandatelor ar fi săvârșit infracțiuni, în cazul licențelor Microsoft pentru școli.

DNA cere URMĂRIREA PENALĂ a nouă foști miniștri, în cazul licențelor Microsoft. Persoane din Guvern și ministere au pretins comisioane de 20 milioane de dolari. REACȚII ale foștilor miniștri

Cei despre care se presupune că au săvârșit infracțiuni în perioada în care au fost miniștri sunt: Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Șerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu și Mihai Tănăsescu.

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Codruța Kovesi, a solicitat procurorului general al Parchetului ICCJ să ceară Senatului și Camerei Deputaților aviz pentru urmărirea penală a foștilor miniștri Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme și Șerban Mihăilescu.

De asemenea, Kovesi a solicitat formularea unei cereri la Parlamentul European pentru avizarea urmăririi penale a lui Dan Nica.

DNA arată că cererea a fost formulată pentru că există suspiciuni în cazul foștilor miniștri în dosarul privind licențele Microsoft pentru școli.

„Direcția Națională Anticorupție a fost sesizată la data de 5 iunie 2013 de către Corpul de Control al Primului-Ministru, ca urmare a acțiunii de control efectuată la Ministerul pentru Societatea Informațională și la Ministerul Educației Naționale, în legătură cu închirierea de licențe educaționale. Întrucât din Raportul de control rezultau indicii cu privire la încheierea, în condiții nelegale, a contractului comercial de închiriere licențe din 15.04.2004, extins ulterior pentru produse educaționale Microsoft, a actelor adiționale la acest contract, precum și a contractelor aferente derulării Programul «Sistem Educațional Informatizat» (SEI), Direcția Națională Anticorupție s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu și respectiv a unor infracțiuni de corupție în legătură cu derularea acestor contracte”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, acuzațiile ce li se aduc sunt următoarele:

ECATERINA ANDRONESCU (în prezent senator – Parlamentul României), ministrul Educației și Cercetării în perioada 28 decembrie 2000-19 iunie 2003; 22 decembrie 2008 – 1 octombrie 2009; ministrul Educației, Cercetării și Inovării în perioada 2008-2012, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru.

Sursa: mediafax.ro

DNA cere aviz de la președinte, Senat, Camera Deputaților și Parlamentul European pentru începerea urmăririi penale în cazul a nouă foști miniștri care în perioada mandatelor ar fi săvârșit infracțiuni, în cazul licențelor Microsoft pentru școli. DNA cere URMĂRIREA PENALĂ a nouă foști miniștri, în cazul licențelor Microsoft. Persoane din Guvern și ministere au pretins comisioane de 20 milioane de dolari. REACȚII ale foștilor miniștri Cei despre care se presupune că au săvârșit infracțiuni în perioada în care au fost miniștri sunt: Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme, Șerban Mihăilescu, Dan Nica, Adriana Țicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu, Alexandru Athanasiu și Mihai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: