Home » Sanatate » Încep vaccinările în școli

Încep vaccinările în școli

Elevii din clasele 0, I, a II-a, a VIII-a și a IX-a vor fi vaccinați până în decembrie.

Cum școala a început, medicii vasluieni se pregătesc pentru demararea campaniilor de vaccinare în rândul elevilor.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, primii elevi care vor fi vaccinați vor fi cei din clasa I. Astfel, în perioada 20 – 31 octombrie, prichindeii vor fi vaccinați contra rujeolei, rubeolei și urlianei.

Micuții din clasa 0 și a II-a vor fi vaccinați contra poliomielitei, între 10 și 21 noiembrie. Perioada 2 – 15 decembrie este destinată vaccinării împotriva difteriei și tetanosului a elevilor din clasa a IX-a, dar și pentru cei din clasa a VIII-a.

Reprezentanții DSP Vaslui spun că înaintea fiecărei campanii de imunizare, personalul sanitar va fi instruit cu privire la vaccinul care urmează să fie administrat, criteriile de eligibilitate, perioada de efectuare a vaccinării, contraindicații, reacții adverse și managementul șocului anafilactic. Aceste vaccinări vor fi efectuate de medicii școlari, iar acolo unde nu sunt vor fi efectuate de medicii de familie. (Daniela PORUMB)

Elevii din clasele 0, I, a II-a, a VIII-a și a IX-a vor fi vaccinați până în decembrie. Cum școala a început, medicii vasluieni se pregătesc pentru demararea campaniilor de vaccinare în rândul elevilor. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, primii elevi care vor fi vaccinați vor fi cei din clasa I. Astfel, în perioada 20 – 31 octombrie, prichindeii vor fi vaccinați contra rujeolei, rubeolei și urlianei. Micuții din clasa 0 și a II-a vor fi vaccinați contra poliomielitei, între 10 și 21 noiembrie. Perioada 2 – 15 decembrie este destinată vaccinării împotriva difteriei și tetanosului a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile