Home » Invatamant » Doar unii elevi sunt politici, profesorii ba

Doar unii elevi sunt politici, profesorii ba

Ieri, după ce conducerea Liceului Teoretic “Emil Racoviță” a finalizat ancheta privind activitatea profesorului Ovidiu Sălcianu, despre care câțiva elevi au afirmat că face campanie în sala de sport a liceului, s-a constatat că acest cadru didactic nu se face vinovat de acuzații.

Elevii ne-au povestit că Sălcianu a cerut mai multor elevi prezenți la ora de sport să participe la mitingul de lansare a candidatului ACL la alegerile prezidențiale, fapt pentru care ne-am adresat conducerii unității de învățământ. În aceeași zi, s-a format o comisie de anchetă care a luat la puricat fiecare colectiv de elevi, pentru a afla dacă, cine și de ce a plecat la miting. După două zile de investigații însă, cum era de așteptat, rezultatul a fost în favoarea profesorului. Politică în liceu nu s-a făcut, iar elevii care au mers la București, identificați extrem de rapid și surprinzător de precis de comisie, au declarat că sunt membri liberali. În consecință, afacerea cu profu’ de politică s-a terminat curat, fără prea multă bătaie de cap, căci cum ar fi sunat în urechile părinților vestea că odraslele lor sunt carne vie pentru diverse și mărunte mașinațiuni politice?

Potrivit afirmațiilor făcute de câțiva elevi care au ghinionul de a nu fi membri de partid, am aflat că profesorul Sălcianu s-a adresat unui grup de câțiva tineri, sfătuindu-i că ar fi bine să se deplaseze la evenenimentul politic de sâmbătă, 27 septembrie, la București, ca să se mai “distreze” și ei. Ancheta conducerii LER a scos la iveală că au plecat la acest miting un număr de cinci elevi de la două clase, care culmea sunt susținători cu acte în regulă ai ACL. Să fi fost ei în grupul despre care am fost noi sesizați? În acest caz, trebuia să apară o sancțiune sau mai multe, căci nici elevii PNL și nici profesorii PNL nu au dreptul să țină ședințe de partid în incinta unităților de învățământ.

Prin telefon, Daniel Hulubei, directorul Liceului “Emil Racoviță” ne-a spus că în momentul în care i-a adus la cunoștință lui Ovidiu Sălcianu faptul că este anchetat pentru că a purtat discuți cu caracter politic în școală, profesorul i-a răspuns evaziv. Deși răspunsul a fost evaziv, viața politică este ca în telenovele, când orice poveste urâtă se termină frumos. Adică răspunsurile evazive au fost reformulate în scris, într-o notă explicativă, corectă (politic?), s-a dedus că elevii ce au mers la miting nu erau doar elevi ci și activiști de partid, iar marmota a învelit ceva pe motiv de plictiseală…

“În urma investigației făcute la sesizarea dumneavoastră, am considerat ca nefondată afirmația cum că în timpul orelor de curs sau în pauză, în incinta liceului, s-a făcut politică. Nu au existat subiecte cu teme politice discutate cu elevii. Elevii sunt membri de partid și acolo au fost înștiințați în legătură cu mitingul, nu la școală, cum de altfel interzice și Regulamentul”, ne-a declarat Daniel Hulubei.

Culmea acest amalgam de evenimente: Sălcianu a vorbit cu niște elevi despre ceva, cinci elevi au plecat cu misiune politică, dar Sălcianu totuși nu a făcut campanie la liceu, ci la partid. Mai mult, tinereii cu misie politică au carnete la partid. Prea frumos ca să fie fals…O telenovelă, nu alta!

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: