Home » Invatamant » Profu’ de politică

Profu’ de politică

La Liceul Teoretic „Emil Racoviță” din Vaslui, politica liberală se învață la orele de sport. Mai mulți elevi de la acest liceu ne-au declarat că profesorul de sport Ovidiu Sălcianu i-a invitat să participe la mitingul ACL de lansare a candidatului Klaus Iohannis în cursa pentru prezidențialele din acest an. Din moment ce orice campanie electorală la nivelul unităților de învățământ este interzisă prin lege, Sălcianu ar putea fi sancționat dacă – și numai dacă! – se va constata că a făcut campanie în curtea liceului.

 Bogdan RUSU

 În fieful liberal vasluian denumit Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, elevii sunt ademeniți de la vârste fragede să contribuie la creșterea semnificativă a importanței partidului mamă și tată. Săptămâna trecută, renumitul profesor de educație fizică și Kangoo jumps, liberalul Ovidiu Sălcianu le-a cerut elevilor să participe la mitingul de lansare a candidatului ACL, Klaus Iohannis, la alegerile prezidențiale, la București. Din moment ce transportul la destinație a fost gratuit și se arăta la orizont posibilitatea de a beneficia de un prânz și-un zele la sport fără prezență obligatorie, doritori s-au găsit.

salcianu 2Din nefericire, profesorul liberal Sălcianu a uitat că trebuie să participe activ la bunăstarea partidului în timpul său liber, nu în timpul orelor de curs. Astfel că, în timpul orelor de curs, în sala de sport a liceului, acesta i-a invitat pe elevi să vină la miting.

Mai mulți elevi de la „Emil Racoviță” ne-au declarat că profesorul Sălcianu nu a vorbit întregului grup de tineri, ci izolat, unor grupuri mai mici de liceeni, spunându-le că ar fi bine să se deplaseze la miting, ca să se mai „distreze” și ei. Avem informația certă că doar de la două clase au plecat 4-5 elevi.

Ieri, contactat telefonic, Daniel Hulubei, directorul Liceului „Emil Racoviță” a aflat de la redactorii Est News despre ceea ce se întâmplă pe terenul de sport al unității de învățământ și a declanșatt o anchetă. Într-o primă fază, Daniel Hulubei l-a contactat pe Ovidiu Sălcianu și i-a cerut explicații. Potrivit directorului, Sălcianu i-a oferit o serie de „răspunsuri evazive”, fapt pentru care a fost invitat la sediul liceului pentru a da o notă explicativă. Răspunsurile evazive s-au tradus prin faptul că Sălcianu ar fi declarat managerului liceului că i-ar fi invitat pe elevi la miting în timpul său liber. Chiar și așa însă, cadrele didactice nu au dreptul de a face campanie electorală folosindu-se de funcțiile lor.

Contactat telefonic, deputatul liberal Florin Ciurariu, fost inspector școlar general și cadru didactic în cadrul Liceului „Emil Racoviță” a declarat că nu știe nici dacă, nici câți elevi au fost la mitingul ACL de la București De asemenea, Ciurariu a declarat că cei care l-au acuzat pe Sălcianu au făcut-o pe nedrept. Cu toate acestea, elevii nu au avut nici un interes să mintă, căci Sălcianu nici nu notează la limita inferioară și în plus este un cadru didactic tolerant. Reamintim însă că în 2008, când au fost alegerile Florin Ciurariu, în perioada mandatului său de inspector școlar general a procedat la amânarea banchetului organizat de elevii claselor a XII-a de „Emil Racoviță”, tocmai pentru că perioada lor de distracție coincidea cu data la care aveau loc alegerile locale.

La ora 14, ieri, conducerea liceului a convocat o comise disciplinară, care a mers din clasă în clasă pentru a vedea ce s-a întâmplat la cursurile de educație fizică. Cum era de așteptat, interogați de comisia de disciplină, elevii au declarat că au plecat la miting după ce au fost invitați de prietenii lor. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Vaslui nu au reușit să obținem nicio reacție, căci inspectorul școlar general Gabriela Plăcintă a fost prea ocupată ieri cu bunul mers la învățământului la nivel, încât nu a putut acorda câteva clipe de atenție acestui subiect. Ancheta comisiei de disciplină nu s-a încheiat până la ora 16, dar din cele declarate de directorul liceului, reiese că nu profesorul ar fi discutat cu elevii în timpul cursurilor.

La Liceul Teoretic "Emil Racoviță" din Vaslui, politica liberală se învață la orele de sport. Mai mulți elevi de la acest liceu ne-au declarat că profesorul de sport Ovidiu Sălcianu i-a invitat să participe la mitingul ACL de lansare a candidatului Klaus Iohannis în cursa pentru prezidențialele din acest an. Din moment ce orice campanie electorală la nivelul unităților de învățământ este interzisă prin lege, Sălcianu ar putea fi sancționat dacă - și numai dacă! - se va constata că a făcut campanie în curtea liceului.  Bogdan RUSU  În fieful liberal vasluian denumit Liceul Teoretic "Emil Racoviță", elevii sunt ademeniți…

Review Overview

User Rating: 3.99 ( 4 votes)

About Mihai Vasile

One comment

  1. Sa fim seriosi,LER-ul tot timpul a fost un liceu liberal !!!

%d blogeri au apreciat: