Home » Business » Ministrul pentru Energie: Subsolul tarii ne poate furniza surprize. Desi producem hidrocarburi de 150 de ani, nu stim tot ce este acolo

Ministrul pentru Energie: Subsolul tarii ne poate furniza surprize. Desi producem hidrocarburi de 150 de ani, nu stim tot ce este acolo

Mai multe companii petroliere au in plan forari la mari adancimi in zonele in care exploateaza deja zacaminte de hidrocarburi, si este posibil ca subsolul tarii sa rezerve “niste surprize”, spune Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu.

Este posibil ca subsolul tarii noastre sa ne rezerve niste surprize. Desi producem (hidrocarburi – n.r.) de peste 150 de ani, inca nu stim exact ce este in subsol”, a declarat Nicolescu, citat de Mediafax.
El a adaugat ca exista foarte multe proiecte de redezvoltare a unor zacaminte pe campurile petroliefere mature.
Romania a fost prima tara din lume cu productie de petrol si gaze naturale, oficial inregistrata in statisticile internationale, in 1857, de 275 tone.
Cea mai mare productie de petrol a fost inregistrata, in Romania, in 1976, respectiv 14,6 milioane de tone. In prezent, productia nationala de petrol este de circa 4 milioane tone anual.
In 1986 a fost consemanta cea mai mare productie de gaze naturale, de 36,2 miliarde de metri cubi. Productia actuala de gaze este de circa 11 miliarde metri cubi.
Sursa: incont.ro
Mai multe companii petroliere au in plan forari la mari adancimi in zonele in care exploateaza deja zacaminte de hidrocarburi, si este posibil ca subsolul tarii sa rezerve "niste surprize", spune Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu. Este posibil ca subsolul tarii noastre sa ne rezerve niste surprize. Desi producem (hidrocarburi – n.r.) de peste 150 de ani, inca nu stim exact ce este in subsol", a declarat Nicolescu, citat de Mediafax. El a adaugat ca exista foarte multe proiecte de redezvoltare a unor zacaminte pe campurile petroliefere mature. Romania a fost prima tara din lume cu productie de petrol…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Pfeiffer Timișoara a modernizat sistemul de apă și canal de pe mai multe străzi din municipiul Vaslui

Firma din Timișoara care execută lucrările de modernizare a ...

Date statistice îngrijorătoare: activitățile din sectorul construcțiilor sunt în cădere liberă

Sectorul construcțiilor este departe de relansarea mult așteptată. În ...

Investitorii străini au adus în 2020 în județul Vaslui fabuloasa sumă de 20 de euro!

Anul 2020 a început cum nu se poate mai ...