Home » Sanatate » Vasluiul caută medici sportivi la Iași sau Bacău

Vasluiul caută medici sportivi la Iași sau Bacău

Vineri, în ședința Colegiului Prefectural, reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Andrei Puică, a readus în actualitate o problemă discutată intens în ultimii ani, de când trenează, anume lipsa unui medic specializat în medicină sportivă.

Șefa Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada, a invocat aceleași motive ca și până acum: “Medicina sportivă nu mai prezintă interes pentru medicii din județul Vaslui.Cea mai bună soluție ar fi încheierea unui contract cu medici din alte județe precum Iasi si Bacău”.

Lipsa unui medic cu specializare în medicina sportivă are repercursiuni asupra celor care fac performanță și sunt forțați să-și facă analizele la intervale de timp mult mai mari decât impune disciplina sportivă practicată.

“Problema unui medic de medicină sportivă reprezintă problema numărul unu. Sportivii care fac performantă au neaparată nevoie de un medic de medicină sportivă, deoarece aceștia fac un set de analize medicale prin care se demonstrează că sunt apți din punct de vedere medical pentru a practica sporturi de performanță”, a declarat Nicu Beligan, antrenorul Secției de lupte libere din cadrul CS “Viitorul” Vaslui.

Funcția de medic specialist de medicină sportivă poate fi deținută de un medic specialist sau primar de medicină sportivă, cu drept de liberă practică și înscris în Colegiul Medicilor din Romania și Societatea Română de Medicină Sportivă. Medicul de medicină sportivă are atribuția de a elibera avizul de participare la competiții și antrenamente, stabilind calificativul apt/inapt, în condițiile unei examinari interdisciplinare. Acesta inițiază evaluări la locul practicării efortului fizic și avizează metodele de control. Recomandă investigațiile necesare stabilirii diagnosticului afecțiunilor apărute ca urmare a practicării unei forme de efort fizic în cadru organizat și stabilește diagnosticul bolilor apărute la pacienții care practică o formă de efort în acest cadru. (Radu CREȚU)

Vineri, în ședința Colegiului Prefectural, reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Andrei Puică, a readus în actualitate o problemă discutată intens în ultimii ani, de când trenează, anume lipsa unui medic specializat în medicină sportivă. Șefa Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihaela Vlada, a invocat aceleași motive ca și până acum: “Medicina sportivă nu mai prezintă interes pentru medicii din județul Vaslui.Cea mai bună soluție ar fi încheierea unui contract cu medici din alte județe precum Iasi si Bacău”. Lipsa unui medic cu specializare în medicina sportivă are repercursiuni asupra celor care fac performanță și sunt forțați să-și facă analizele la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile