Home » Sanatate » Sindicaliștii din sănătate nu cred până nu văd

Sindicaliștii din sănătate nu cred până nu văd

Până când hotărârea de Guvern privind majorarea salariilor asistenților medicali nu va fi publicată în Monitorul Oficial, sindicaliștii „Sanitas” nu renunță la ideea protestului.

La propunerea Ministerului Sănătății, după negocierile avute cu sindicatele, marți Guvernul a adoptat o ordonanță prin care salariile personalului din sistemul sanitar și al sistemului public de asistență socială vor fi majorate cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015.

Vestea nu i-a bucurat pe sindicaliștii Federației „Sanitas” chiar atât de mult cât ar fi crezut guvernanții, aflați în plină campanie electorală pentru cel de-al doilea tur de scrutin al prezidețialelor. Sindicaliștii spun că nu cred în promisiuni și așteaptă publicarea actului în Monitorul Oficial.

Întrucât din 2007 angajații din sistemul sanitar nu au mai beneficiat de majorări salariale, Federația „Sanitas” le pregătea guvernanților o surpriză în plină campanie electorală.

„La începutul lunii octombrie, am obținut promisiunea că, de la 1 decembrie, toate salariile vor crește cu 60 de lei. Ministerul de Finanțe s-a răzgândit, apoi. Sanitas a demarat deja procedura necesară activităților de protest, după care Ministerul de Finanțe a revenit la sentimente mai bune. A promis că va aloca tuturor cadrelor medicale câte 100 de lei în plus la salarii începând cu 1 ianuarie. În acest sens, s-a încheiat un acord scris între Ministerul de Finanțe și Ministerul Sănătății”, declara zilele trecute Cristi Puțeanu, președintele Sanitas Bârlad.

Cum sindicaliștii din Sănătate au devenit un fel de Toma Necredinciosul, având în vedere promisiunile deșarte făcute de guvernanți de-a lungul anilor, Sanitas dorea ca până pe 5 noiembrie să fie adoptată și o ordonanță de urgență care să prevadă aceste creșteri salariale începând cu 1 ianuarie 2015.

Teoretic, salariații din sistemul public de sănătate vor primi salarii majorate. Rămâne de văzut dacă bugetul primit de la CJAS va fi mai mare.

„După majorarea salariilor prin redobândirea procentelor luate inițial de la bugetari, spitalul a plătit aceste sume din bugetul primit de la CJAS, deloc majorat. Și în acest caz, probabil că se va întâmpla la fel. Este vorba de o sumă de peste 100.000 de lei. Spitalul abia reușește să supraviețuiască acum. De unde va putea aloca sumele aferente majorării salariilor, dacă Sanitas o va obține, este greu de spus”, a declarat Angela Chirilă, managerul interimar al Spitalului „Elena Beldiman”. (Mihaela NICULESCU)

Până când hotărârea de Guvern privind majorarea salariilor asistenților medicali nu va fi publicată în Monitorul Oficial, sindicaliștii "Sanitas" nu renunță la ideea protestului. La propunerea Ministerului Sănătății, după negocierile avute cu sindicatele, marți Guvernul a adoptat o ordonanță prin care salariile personalului din sistemul sanitar și al sistemului public de asistență socială vor fi majorate cu 100 de lei brut, de la 1 ianuarie 2015. Vestea nu i-a bucurat pe sindicaliștii Federației "Sanitas" chiar atât de mult cât ar fi crezut guvernanții, aflați în plină campanie electorală pentru cel de-al doilea tur de scrutin al prezidețialelor. Sindicaliștii spun că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: