Home » Social » Incendiile îi pun pe jar pe pompierii vasluieni

Incendiile îi pun pe jar pe pompierii vasluieni

În numai două zile, în județ au avut loc 12 incendii. Alaltăieri, la ora 16.58, Detașamentul Vaslui a intervenit în municipiul Vaslui, strada Castanilor, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, ce se manifesta pe o suprafață de trei sute metri pătrași. Cu o oră înainte, pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad au intervenit cu o autospecială de intervenție pe strada Trestiana, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ cinci hectare.

Pompierii reamintesc încă o dată populației faptul că, igienizarea terenurilor prin incendiere se face după ce s-a obținut acordul de la Agenția pentru Protecția Mediului și permisul de lucru cu foc de la primărie. Nerespectarea acestor prevederi legale atrage sancționarea celor vinovați, conform legislației în vigoare.

Tot miercuri, pompierii militari au intervenit la un incendiu produs la un depozit de furaje în localitatea Popești, comuna Micelști. La locul intervenției s-a deplasat un echipaj de stingere din cadrul Detașamentului Vaslui cu o autospecială de stingere, care a acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună. În urma incendiului, au ars aproximativ patruzeci tone de lucernă și circa două tone de coceni.

La ora 20.34, pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad, Punctul de lucru Murgeni au intervenit pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la un depozit de furaje din localitatea Țuțcani, comuna Mălușteni. La locul intervenției s-a deplasat o autospecială de intervenție, care a acționat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din comună. În urma incendiului, au ars aproximativ două tone coceni de porumb, pompierii reușind să lichideze incendiul înainte ca acesta să se extindă la locuință și anexele din curte. Toate cele patru incendii au fost generate, cel mai probabil, de utilizarea focului deschis în spații deschise. (R.N.)

În numai două zile, în județ au avut loc 12 incendii. Alaltăieri, la ora 16.58, Detașamentul Vaslui a intervenit în municipiul Vaslui, strada Castanilor, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, ce se manifesta pe o suprafață de trei sute metri pătrași. Cu o oră înainte, pompierii militari din cadrul Detașamentului Bârlad au intervenit cu o autospecială de intervenție pe strada Trestiana, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ cinci hectare. Pompierii reamintesc încă o dată populației faptul că, igienizarea terenurilor prin incendiere se face după ce s-a obținut acordul de la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: