Home » Sport » Maria Ifteni și Mihaela Petrea, la startul balcaniadei de cros

Maria Ifteni și Mihaela Petrea, la startul balcaniadei de cros

Cele două atletele din Vaslui și Bârlad fac parte din lotul României de atletism pentru Campionatul Balcanic din Turcia.

Județul Vaslui va avea două reprezentante pe 8 noiembrie, la Campionatul Balcanic de Cros din Turcia. Maria Ifteni (LPS Vaslui) și Mihaela Petrea (CSS Bârlad) s-au calificat la această competiție în urma Campionatului Național de Cros din 25 octombrie de la Băile Felix. Cele două s-au clasat pe primele două locuri la la categoria juniori I. Lor li s-au alăturat locurile trei și patru – Andreea Pîșcu (CS Pandurii Târgu Jiu) și Andreea Doroftei (CSM Suceava).

La competiția din Turcia, atleții vor concura la trei categorii: juniori, under 23 și seniori. Sportivele românce vor participa la juniori și vor trebui să acopere 4.000 de metri la fel ca și în competiția internă. Va fi o singură cursă în care se va decide atât câștigătoarea la individual cât și la echipe. În conformitate cu regulile competiției, chiar dacă România sau alte țări vor trimite acolo patru sportive, punctajul echipei va fi dat numai de primele trei clasate din lot.

„Sper la o clasare foarte bună. Dorim un podium măcar la una din probe, individual sau pe echipe”, ne-a declarat Lucian Bolgar, antrenor la CSS Bârlad.

După campionatul național, Bolgar a preferat să mai rămână câteva zile la Băile Felix pentru a-și antrena sportiva și chiar în ciuda unor mici sincope este încrezător în ea și în șansele echipei României.

La campionat vor mai participa sportivi și sportive din Albania, Armenia, Boznia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Cipru, Georgia, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Serbia, Slovenia și Turcia. (A.A.)

Cele două atletele din Vaslui și Bârlad fac parte din lotul României de atletism pentru Campionatul Balcanic din Turcia. Județul Vaslui va avea două reprezentante pe 8 noiembrie, la Campionatul Balcanic de Cros din Turcia. Maria Ifteni (LPS Vaslui) și Mihaela Petrea (CSS Bârlad) s-au calificat la această competiție în urma Campionatului Național de Cros din 25 octombrie de la Băile Felix. Cele două s-au clasat pe primele două locuri la la categoria juniori I. Lor li s-au alăturat locurile trei și patru – Andreea Pîșcu (CS Pandurii Târgu Jiu) și Andreea Doroftei (CSM Suceava). La competiția din Turcia, atleții…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: