Home » Invatamant » Profesorii vor primi câte 150 de euro

Profesorii vor primi câte 150 de euro

Vești bune pentru cadrele didactice. De astăzi, personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar și de conducere vor primi câte 150 de euro, bani pentru perfecționarea profesională. Personalul din învățământ nu a mai primit de trei ani cei 100 de euro, cât era suma prevăzută pentru cumpărarea de materiale didactice, cărți, soft-uri educaționale și cursuri de perfecționare. Pentru anul în curs, guvernanții au decis că fiecare dascăl merită chiar și câte 150 de euro. Banii vor fi acordați în baza unui proiect cu finanțare majoritară europeană.

marinescu_mircea12„Proiectul «Personalul didactic din învățământul preuniversitar și universitar de stat – promotor al învățământului pe tot parcursul vieții» este unul destul de important, pentru că sprijină enorm perfecționarea continuă a cadrelor didactice. În urma negocierilor pe care le purtăm din primăvară cu Ministerul Educației, încep să se vadă unele roade”, a declarat Mircea Marinescu, președintele Sindicatului Învățământ Tutova Bârlad.

Tot zilele următoare, în baza unui ordin de ministru, vor fi deblocate posturile personalului didactic auxiliar și nedidactic, putându-se face, de asemenea, transferuri între unitățile de învățământ.

„Vești concrete despre măriri salariale nu putem da deocamdată. Promisiunile sunt promisiuni și până când nu se concretizează nu putem face declarații. În orice caz, se prefigurează până în 2017 creșteri salariale de până la 25%. În martie 2015 vor fi majorate salariile cu 5%. Până când nu apare oficial, nu vom spune nici dacă e adevărat, nici dacă nu”, a mai spus Mircea Marinescu. (Mihaela NICULESCU)

Vești bune pentru cadrele didactice. De astăzi, personalul didactic de predare, personalul didactic auxiliar și de conducere vor primi câte 150 de euro, bani pentru perfecționarea profesională. Personalul din învățământ nu a mai primit de trei ani cei 100 de euro, cât era suma prevăzută pentru cumpărarea de materiale didactice, cărți, soft-uri educaționale și cursuri de perfecționare. Pentru anul în curs, guvernanții au decis că fiecare dascăl merită chiar și câte 150 de euro. Banii vor fi acordați în baza unui proiect cu finanțare majoritară europeană. „Proiectul «Personalul didactic din învățământul preuniversitar și universitar de stat – promotor al învățământului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. intrebarea e DE CE? e campanie electorala si e MURDARA. Profesorii trebuie sa voteze cu PSD. Daca vor fi cum ar trebui sa fie, ar vota cu neamtul. nu va lasati cumparati, dragi dascali, chiar daca burta e goala. Hai sa nu le faceti placerea de a va lasa cumparati.

%d blogeri au apreciat: