Home » Sanatate » Sanitas nu mai protestează

Sanitas nu mai protestează

În urma Consiliului Național al Federației Sanitas, din 6 noiembrie, s-a hotărât suspendarea protestelor anunțate, întrucât a fost emisă ordonanța de urgență pe care o așteptau salariații din sistemul public sanitar, în legătură cu majorarea salariilor tuturor cadrelor medicale.

Măsura de anulare a mișcărilor de protest a fost luată în special în urma acordului încheiat între Ministerul de Finanțe și Ministerul Sănătății, acord în cadrul căruia s-a stipulat alocarea fondurilor necesare acestor creșteri salariale, bani care vor veni ca un supliment la bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

„Am primit promisiunea fermă că sursa de finanțare este sigură și nu va influența negativ bugetul spitalului. Vom primi, de la 1 ianuarie 2015, câte 100 de lei la salariul brut, adică aproximativ 75 de lei net. De aceste creșteri vor beneficia toate cadrele medicale. Ar fi fost o măsură discriminatorie să primească salarii majorate doar debutanții”, a declarat Cristi Puțeanu, vicepreședintele Sanitas Vaslui.

În legătură cu acordarea tichetelor de masă la Spitalul de urgență „Elena Beldiman” din Bârlad, Cristi Puțeanu spune că nu are nicio veste. Procesul intentat de Sanitas conducerii spitalului a fost amânat de două ori. O dată la mijlocul lunii octombrie și a doua oară pe 6 noiembrie. Următorul termen a fost stabilit pe 4 decembrie. (Mihaela NICULESCU)

În urma Consiliului Național al Federației Sanitas, din 6 noiembrie, s-a hotărât suspendarea protestelor anunțate, întrucât a fost emisă ordonanța de urgență pe care o așteptau salariații din sistemul public sanitar, în legătură cu majorarea salariilor tuturor cadrelor medicale. Măsura de anulare a mișcărilor de protest a fost luată în special în urma acordului încheiat între Ministerul de Finanțe și Ministerul Sănătății, acord în cadrul căruia s-a stipulat alocarea fondurilor necesare acestor creșteri salariale, bani care vor veni ca un supliment la bugetul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. „Am primit promisiunea fermă că sursa de finanțare este sigură și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile