Home » Sport » Aur și Bronz la Balcaniada de cros

Aur și Bronz la Balcaniada de cros

Maria Ifteni și Mihaela Petrea au cucerit aurul, respectiv bronzul, și au avut un rol decisiv în clasarea României pe prima treaptă a podiumului la echipe.

Andrei ARSENE

Campionatul Balcanic de Cros din Turcia a fost un real succes pentru sportul vasluian și bârlădean. Junioarele Maria Ifteni (LPS Vaslui) și Mihaela Petrea (CSS Bârlad) au cucerit, la categoria lor, aurul, respectiv bronzul. Pe locul doi a venit Gabriela Doroftei (CSM Suceava). Ca urmare, româncele au ocupat nu numai podiumul la individual, ci și aurul pe echipe. Pe podium au mai urcat Turcia și Serbia.

Pentru România a mai concurat Andreea Pîșcu (CS Pandurii Târgu Jiu), care a terminat pe locul al VIII-lea.

Clasamentul pe echipe s-a făcut în urma cursei individuale, sportivele punctând în funcție de locul pe care au ieșit. Cele patru componente ale lotului național au terminat cursa după cum urmează: Maria Ifteni (13 minute și 7 secunde), Gabriela Doroftei (13:15), Mihaela Petrea (13:21) la mare luptă cu Hafize Ünaler din Turcia, care a terminat la două secunde în urma bârlădencei.

„A fost bine, ne-am îndeplinit obiectivul – medalie la individual”, ne-a spus Lucian Bolgar, antrenorul Mihaelei Petrea.

El a mai declarat că, deși Mihaela Petrea nu e specialistă a probei de cros, ea a reușit un rezultat istoric pentru clubul bârlădean care, până acum, nu a mai obținut medalii la Campionatele Balcanice.

„Sportiva mea a luptat până la ultimul metru în lupta cu sportivele din lotul Turciei. După 1.500 de metri, a avut o contractură gambă și a picat până pe locul 7, dar și-a revenit, iar după 2.500 de metri a început să recupereze teren”, ne-a mai declarat Bolgar.

Mihaela Petrea va mai avea un stagiu de pregătire la Băile Felix, în vederea participării alături de lotul național la Campionatul European de Cros de pe 14 decembrie din Bulgaria. (A.A.)

Maria Ifteni și Mihaela Petrea au cucerit aurul, respectiv bronzul, și au avut un rol decisiv în clasarea României pe prima treaptă a podiumului la echipe. Andrei ARSENE Campionatul Balcanic de Cros din Turcia a fost un real succes pentru sportul vasluian și bârlădean. Junioarele Maria Ifteni (LPS Vaslui) și Mihaela Petrea (CSS Bârlad) au cucerit, la categoria lor, aurul, respectiv bronzul. Pe locul doi a venit Gabriela Doroftei (CSM Suceava). Ca urmare, româncele au ocupat nu numai podiumul la individual, ci și aurul pe echipe. Pe podium au mai urcat Turcia și Serbia. Pentru România a mai concurat Andreea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile