Home » Justitie » Crimă îngrozitoare în Suseni

Crimă îngrozitoare în Suseni

Un tânăr recent ieșit de la pușcărie a omorât un bătrân cu parul și a băgat un altul în spital, cel mai probabil din cauză că aceștia nu au vrut să-i dea de băut.

Locuitorii din satul Suseni, comuna Băcani, s-au înfiorat de groază la aflarea unei vești cuplite: Florin Rusu, recent eliberat din pușcărie, a omorât cu sânge rece un bătrân, din câte se pare, fără niciun motiv. Crima s-a petrecut sâmbătă, în apropiere de sat, în zona stânelor unde munceau cei doi. După ce i-a aplicat mai multe lovituri în cap, cu un par, ucigașul, de 23 de ani, și-a cărat victima, pe nume Ion Pletea, de 60 de ani, în adăpătoarea oilor (uluc) și a lăsat-o acolo.

Nemulțumit cu „numai” o crimă, tânărul a ieșit iarăși la drumul mare strigând că vrea să mai omoare pe cineva, după cum au povestit oamenii din sat. Ghinionul a căzut pe Dumitru Pletea, un alt bătrân, în vârstă de 70 de ani, care mergea cu căruța către Vulpășeni, satul în care locuia. Tot sătenii povestesc că ucigașul i-ar fi cerut de băut acestuia și, fiindcă bătrânul l-a refuzat, a fost amenințat că va păți la fel ca cel care zăcea mort în adăpătoare. Văzând grozăvia, bătrânul a încercat să-l calmeze pe ucigaș, însă, nervos peste măsură, acesta l-a luat la bătaie. Numai o minune a făcut ca omul să scape din ghearele morții. În momentul de față, se află internat la Spitalul de urgență „Elena Beldiman”, cu fractură de antebraț.

Ucigașul, care în luna august ieșise din pușcărie unde fusese închis pentru furt, este cunoscut în Suseni ca având probleme psihice. Se pare că, de câtva timp, nu mai luase tratament și a reînceput să consume alcool.

La vederea polițiștilor sosiți la fața locului, ucigașul s-a speriat și a încercat să-i mintă. Conform declarației pe care ne-a oferit-o Constantin Matei, primarul comunei Băcani, tânărul a susținut în fața anchetatorilor că nu el l-a omorât pe Ion Pletea, ci doar că l-a lovit și că acesta s-ar fi dus la uluc să se spele, dar a căzut și a murit înecat. Edilul a mai spus că tânărul provine dintr-o familie dezordonată. Bătrânul ucis locuia singur și, fiindcă nu i se cunoaște nicio rudă, autoritățile îi vor asigura înmormântarea și cele creștinești.

Cercetările au fost preluate Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui. Tânărul riscă între 10 și 25 de ani de închisoare pentru omor calificat. (Andrei ARSENE)

Un tânăr recent ieșit de la pușcărie a omorât un bătrân cu parul și a băgat un altul în spital, cel mai probabil din cauză că aceștia nu au vrut să-i dea de băut. Locuitorii din satul Suseni, comuna Băcani, s-au înfiorat de groază la aflarea unei vești cuplite: Florin Rusu, recent eliberat din pușcărie, a omorât cu sânge rece un bătrân, din câte se pare, fără niciun motiv. Crima s-a petrecut sâmbătă, în apropiere de sat, în zona stânelor unde munceau cei doi. După ce i-a aplicat mai multe lovituri în cap, cu un par, ucigașul, de 23 de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile