Home » World » Roboții și tehnologia pun în pericol 10 milioane de locuri de muncă din Marea Britanie, în 20 de ani

Roboții și tehnologia pun în pericol 10 milioane de locuri de muncă din Marea Britanie, în 20 de ani

Locurile de muncă a până la 10 milioane de britanici vor fi puse în pericol în următorii 20 de ani de progresele tehnologice, potrivit cercetărilor referitoare la impactul tehnologiei asupra pieței muncii realizate de compania de consultanță Deloitte și Universitatea Oxford, relatează CNBC.

Avansul tehnologic, automatizarea și robotizarea vor provoca schimbă semnificative pe piața muncii în următorii 20 de ani, astfel încât 35% dintre locurile de muncă existente riscă să fie înlocuite, se arată în raport.

„Locurile de muncă cu activități repetitive, posturile de funcționari și din serviciile de suport vor fi înlocuite cu posturi care vor necesita cunoștințe în domeniul digital, management și de creație. Aceste tendințe există deja”, potrivit raportului.

Conform Institutului Național de Statistică, pe piața muncii din Marea Britanie sunt active 30,8 milioane de persoane, ceea ce înseamnă că unul din trei angajați va fi afectat de schimbările tehnologice.

Raportul se adaugă unui alt studiu realizat în 2013 de doi cercetători de la Universitatea Oxford, Michael Osborne și Carl Benedikt Frey, referitor la impactul automatizării asupra pieței americane a muncii.

Potrivit acelui studiu, locurile de muncă a 47% dintre angajații din SUA sunt puse în pericol de automatizare.

În Marea Britanie, activitățile plătite cu sub 30.000 de lire sterline pe an sunt de cinci ori mai expuse să fie înlocuite, comparativ cu locuri de muncă plătite cu peste 100.000 de lire pe an. În Londra, activitățile remunerate cu sub 30.000 de lire pe an sunt de opt ori mai expuse riscului de a fi înlocuite.

Între posturile vulnerabile se numără cele din administrație, vânzări și servicii, transporturi, construcții, industria extractivă și de producție.

Cele mai puțin vulnerabile activități sunt din domeniul managementului specializat, serviciilor financiare, IT, inginerie și știință, educație, servicii juridice, servicii pentru comunitate, arte și media și sectorul sănătății.

Un studiu separat realizat de Deloitte, în rândul a 100 de companii din Londra, arată că acestea încep deja să reacționeze la posibilele schimbări, progresele tehnologice necesitând noi competențe și o schimbare majoră a tipurilor de locuri de muncă.

Companiile londoneze au nevoie tot mai mult de know-how digital, management și creativitate și mai puțin de activități de procesare, suport, administrație și limbi străine.

Sursa: mediafax.ro

Locurile de muncă a până la 10 milioane de britanici vor fi puse în pericol în următorii 20 de ani de progresele tehnologice, potrivit cercetărilor referitoare la impactul tehnologiei asupra pieței muncii realizate de compania de consultanță Deloitte și Universitatea Oxford, relatează CNBC. Avansul tehnologic, automatizarea și robotizarea vor provoca schimbă semnificative pe piața muncii în următorii 20 de ani, astfel încât 35% dintre locurile de muncă existente riscă să fie înlocuite, se arată în raport. "Locurile de muncă cu activități repetitive, posturile de funcționari și din serviciile de suport vor fi înlocuite cu posturi care vor necesita cunoștințe în…

Review Overview

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: