Home » Sanatate » Sirop pentru copii retras din farmacii

Sirop pentru copii retras din farmacii

Copiii românilor au fost expuși pericolului de îmbolnăvire chiar de o firmă producătoare de medicamente. Agenția Națională a Medicamentului (ANM) a decis retragrea siropului MIG Pediatric după ce producătorul a anunțat că a fost descoperită o bacterie periculoasă în compoziția medicamentului.

Întrebat despre acest subiect Ștefan Constantinciu, jurist al Colegiului Farmaciștilor din Bârlad ne-a declarat: „Din câte știu eu a fost retras doar lotul care a fost depistat cu probleme, nu că a fost retras definitiv medicamentul”.

Am mers și noi zilele acestea prin farmaciile bârlădene pentru a vedea dacă se mai găsește la vânzare acest produs. Nu mică ne-a fost mirarea să găsim și farmaciști care nu știau despre retragerea medicamentului de pe piață. Aceștia erau dispuși să ni-l vândă, însă surpriză: nu mai era pe stoc. A existat și situația când ni s-a spus că nu mai este comercializat deoarece “nu a corespuns”, însă nu ni s-au putut oferi lămuriri. (R.C.)

Copiii românilor au fost expuși pericolului de îmbolnăvire chiar de o firmă producătoare de medicamente. Agenția Națională a Medicamentului (ANM) a decis retragrea siropului MIG Pediatric după ce producătorul a anunțat că a fost descoperită o bacterie periculoasă în compoziția medicamentului. Întrebat despre acest subiect Ștefan Constantinciu, jurist al Colegiului Farmaciștilor din Bârlad ne-a declarat: „Din câte știu eu a fost retras doar lotul care a fost depistat cu probleme, nu că a fost retras definitiv medicamentul”. Am mers și noi zilele acestea prin farmaciile bârlădene pentru a vedea dacă se mai găsește la vânzare acest produs. Nu mică ne-a…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Vizitarea pacienților din Spitalul Județean de Urgență Vaslui, interzisă până la 15 iunie

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Vaslui a prelungit  sistarea ...

SJU Vaslui deschide un cabinet de medicină dentară de urgență în cadrul UPU-SMURD

Consiliul Județean (CJ) Vaslui va aproba în ședința ordinară ...

SJU Vaslui înființează o nouă linie de gardă la Secția ATI, pentru lupta împotriva COVID-19

de Dănuț CIOBANU  Consilul Județean Vaslui va aproba înființarea ...