Home » Administratie » Autoritățile județene nu vor fi surprinse de zăpezi – Drumurile nu se vor bloca

Autoritățile județene nu vor fi surprinse de zăpezi – Drumurile nu se vor bloca

Pentru ca autoritățile să nu fie luate din nou prin surprindere de ninsori, așa cum s-a întâmplat ani la rând, conducerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui le-a solicitat primarilor din județ să se mobilizeze pentru a face față oricăror probleme care vor apărea după căderea zăpezii.

Bogdan RUSU

Potrivit lui Vasile Mihalachi, vicepreședintele CJ Vaslui, SC Lucrări Drumuri și Poduri este pregătită pentru iarnă. Vicepreședintele CJ a declarat că s-au reparat toate cele 40 de utilaje de intervenție și că acestea sunt gata să intervină în orice moment.

Până acum, s-a reîmprospătat toată cantitatea de nisip ce va fi folosit ca antiderapant, s-a cumpărat sarea necesară distrugerii gheții și au fost curățate lateralele drumurilor, în așa fel încât zăpada să nu se depună în cantități mari în vegetație. De asemenea, Mihalachi, le-a cerut primarilor să nu mai aștepte continuu ajutorul CJ în cazul în care comunele pe care le conduc vor fi izolate ca urmare a ninsorilor.

mihalachi_vasile0“Iarna acesta, Consiliul Județean va efectua lucrări doar pe arterele mari. Drumurile de legătură cu primăriile intră în atribuțiunile edililor. Toate primăriile au primit bani la acest capitol și fiecare trebuie să se gospodărească în așa fel încât să țină cont și că vine sezonul rece și este nevoie de bani pentru deszăpeziri. Vom interveni și pe astfel de drumuri, pentru a ajuta primarii, nu suntem absurzi, dar dacă tot județul va prins de viscol, atunci să înțeleagă toată lumea că fiecare trebuie să-și facă bucățica lui”, a declarat Vasile Mihalachi.

Vicepreședintele CJ Vaslui a precizat că toți primarii ar trebui să ia exemplu de la aleșii care, prin diverse programe cu finanțare europeană, au reușit să achiziționeze utilaje de deszăpezire.

“Toți primarii din județ ar trebui să acceseze proiecte care să le permită achiziționarea de utilaje proprii. Un buldoexcavator este aur curat pentru o primărie. Se pot face cu el șanțuri și drumuri, se pot rezolva problemele legate de deszăpezire pe timpul iernii. Practic, cu un asemenea utilaj complex un primar rezolvă toată gama de probleme atât în sezonul cald, cât și pe parcursul iernii”, a mai declarat Mihalachi.

Din perspectiva apropierii sezonului rece, bolnavii netransportabili sunt principala problemă a autorităților. Direcția de Sănătate Publică a informat CJ Vaslui în legătură cu toate persoanele care au nevoie de dializă și cu femeile care trebuie să nască în viitoarele luni de iarnă, pentru a putea interveni rapid dacă se va constata că s-au blocat căile de acces.

Financiar, deszăpezirile din acest an vor costa câteva sute de mii de lei. Bugetul alocat pentru deszăpezire în sezonul rece 2014-2015 este de 1.000.000 de lei, dar un sfert din această sumă va acoperi restanțele acumulate în anii trecuți pentru efectuarea lucrărilor specifice.

Pentru ca autoritățile să nu fie luate din nou prin surprindere de ninsori, așa cum s-a întâmplat ani la rând, conducerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui le-a solicitat primarilor din județ să se mobilizeze pentru a face față oricăror probleme care vor apărea după căderea zăpezii. Bogdan RUSU Potrivit lui Vasile Mihalachi, vicepreședintele CJ Vaslui, SC Lucrări Drumuri și Poduri este pregătită pentru iarnă. Vicepreședintele CJ a declarat că s-au reparat toate cele 40 de utilaje de intervenție și că acestea sunt gata să intervină în orice moment. Până acum, s-a reîmprospătat toată cantitatea de nisip ce va fi folosit ca…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile