Home » Justitie » Bogdănița: Hoții mișună de ani de zile

Bogdănița: Hoții mișună de ani de zile

De ani de zile au existat sesizări privind furturi și spargeri de locuință, iar polițiștii de-abia au început să facă cercetări.

Comuna Bogdănița este prădată de hoți. De câțiva ani, în satele din comună se înregistrează numeroase furturi din locuință, fără ca cineva să facă ceva.

„Oamenii sunt speriați, le e frică să mai doarmă noaptea de frica hoților”, ne-a spus Florin Bleoju, fostul primar al comunei Bogdănița. De câteva zile, polițiștii au început să facă cercetări în privința furturilor din locuințe. Oamenii legii au venit în comună la presiunea și în urma plângerilor depuse de oamenii din sat și de fostul primar al comunei. „Am făcut numeroase sesizări, am indicat faptele săvârșite cu lux de amănunte”, ne-a spus Florin Bleoju.

Cea mai recentă faptă, și cea care l-a înverșunat și mai mult în lupta pe care o are fostul primar cu „mafia locală” a fost spargerea locuinței părinților săi. În noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, doi indivizi au intrat în casa părintească, după ce au spart o ușă de la o anexă. Ei au sustras dintr-o carte 3.600 de lei și o stație de amplificare. La sesizarea lui Bleoju, la fața locului au venit imediat șeful de post al comunei Alexandru Vlahuță, însoțit de polițiști din cadrul Poliției Municipale Bârlad. Ei au luat probe, dar nu au găsit nicio amprentă, pentru că hoții au folosit mănuși. Bleoju a indicat, totuși, doi posibili suspecți, care au fost duși la Bârlad pentru cercetări. Ancheta este încă în desfășurare, iar polițiștii l-au scos din calcul până acum pe unul posibilii făptași, dar în atenția procurorilor a rămas celălalt suspect și un alt complice de-al său.

„Mama autorului, văzând că îl învinovățesc pe fiul ei, m-a acuzat ca fiind eu cel care am spart locuința părinților mei, dar cu toate astea am reușit să dovedesc cine este făptuitorul și cred că de la el vor mai ieși zeci de furturi. Deja a început să mai spună câte ceva”, ne-a mai declarat Bleoju.

Cu toate că în acest caz lucrurile merg destul de repede, oamenii din comună așteaptă în continuare să afle cine sunt toți acești hoți care i-au prădat zi de zi.

„Am încredere că până în final se va elucida fiecare faptă și vom afla fiecare făptuitor, ca să știm exact cu cine am avut de-a face în tot acest timp”, ne-a mai declarat Bleoju. (Andrei ARSENE)

De ani de zile au existat sesizări privind furturi și spargeri de locuință, iar polițiștii de-abia au început să facă cercetări. Comuna Bogdănița este prădată de hoți. De câțiva ani, în satele din comună se înregistrează numeroase furturi din locuință, fără ca cineva să facă ceva. „Oamenii sunt speriați, le e frică să mai doarmă noaptea de frica hoților”, ne-a spus Florin Bleoju, fostul primar al comunei Bogdănița. De câteva zile, polițiștii au început să facă cercetări în privința furturilor din locuințe. Oamenii legii au venit în comună la presiunea și în urma plângerilor depuse de oamenii din sat și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile