Home » Social » Meditații gratuite pentru copii nevoiași din Bârlad

Meditații gratuite pentru copii nevoiași din Bârlad

La inițiativa preotului Teofil Ștefănică, zeci de copii ce provin din familii nevoiașe beneficiază de meditații gratuite în cadrul Centrului de Excelență Educațională.

Aproape 50 de copii din Bârlad, care provin din familii nevoiașe, primesc meditații gratuite în cadrul Centrului de Excelență Educațională, un proiect derulat de o mână de oameni de suflet, la inițiativa părintelui Teofil Ștefănică, paroh la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (Biserica Domnească) Bârlad. Copii au vârste cuprinse între șapte și 14 ani, sunt elevi din clasele primare și gimnaziale ale școlilor nr. 1, 2, 9 și 11 din Bârlad, iar vestea bună este că este loc și pentru alți copii, chiar din mediul rural.

Elevii beneficiază de cursuri gratuite de limba română, matematică, informatică și limbă engleză ce vin să consolideze și să suplimenteze cunoștințele dobândite la școală. Cei din clasele I-IV participă la cursuri de perfecționare pentru materiile de la școală destinate nivelului lor de învățare.

Programul este de luni până vineri, între orele 9-11, pentru copiii din clasele V-VIII, iar pentru cei mici – luni și miercuri, între orele 15-17.

asociatia_sfantul_teodorDeși este primul an de funcționare al centrului, rezultatele nu au întârziat să apară. Copiii de clasa a VIII-a care au încheiat anul școlar pe 15 iunie au reușit, cu ajutorul dascălilor voluntari, să ia note bune la examenul de capacitate și să intre la liceele dorite.

Proiectul acesta aparține Asociației „Sfântul Teodor” și se înscrie într-o bogată serie de acțiuni derulate întru ajutorarea oamenilor cu venituri modeste: strângeri de fonduri destinate unor case de bătrâni sau case de tip familial, acordarea unor burse pentru copii cu situație materială precară, asigurarea de consiliere psihologică, atât copiilor cât și părinților, donații de jucării și cărți pentru copii.

Pe lângă ajutorul oferit copiilor, Asociația „Sfântul Teodor” îi vizează și pe cei vârstnici și abandonați de familii, cărora li se fac donații de alimente și îmbrăcăminte. În acest scop, se dorește constituirea unui grup de voluntari care să coordoneze activități filantropice pentru șapte bătrâni ce au nevoie de sprijin.

„Asociația noastră dorește să-i ajute pe toți cei care au nevoie de ajutor, facem acest lucru în limita posibilităților, deoarece avem nevoie de mai mulți voluntari. Fondurile asociației provin din donații și sperăm ca din luna iulie, activitățile noastre să se desfășoare în baza unor fonduri europene”, ne-a declarat preotul Ștefănică.

Centrul de Excelență Educațională a luat naștere la preotului, pe 13 februarie, în acest an. Alături de el sunt profund implicați și câțiva profesori aflați la pensie care nu și-au uitat menirea profesională.

„Obiectivul principal este identificarea, sprijinirea și pregătirea tinerilor capabili de performanță, dar care provin din familii vulnerabile din punct de vedere social și economic. Pentru inițierea acestui centru educațional, am beneficiat de sprijinul Inspectoratului Școlar Vaslui, care ne-a facilitat accesul în școli pentru identificarea copiilor și ne-a ajutat cu logistica. Ajutor am primit și de la Ciprian Munteanu, proprietarul clădirii în care funcționează centrul, acesta punându-ne la dispoziție trei săli pentru desfășurarea activităților educaționale, consumabile, dar și calculatoare”, ne-a declarat părintele Ștefănică.

Odată cu apropierea sezonului cadourilor, preotul are pregătite câteva surprize pentru cei mici, sperând ca bucuria lor să crească în pragul sărbătorilor de Crăciun. (Roxana CUCU)

La inițiativa preotului Teofil Ștefănică, zeci de copii ce provin din familii nevoiașe beneficiază de meditații gratuite în cadrul Centrului de Excelență Educațională. Aproape 50 de copii din Bârlad, care provin din familii nevoiașe, primesc meditații gratuite în cadrul Centrului de Excelență Educațională, un proiect derulat de o mână de oameni de suflet, la inițiativa părintelui Teofil Ștefănică, paroh la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” (Biserica Domnească) Bârlad. Copii au vârste cuprinse între șapte și 14 ani, sunt elevi din clasele primare și gimnaziale ale școlilor nr. 1, 2, 9 și 11 din Bârlad, iar vestea bună este că este loc…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: