Home » National » PROTESTE ÎN TOATĂ ȚARA cu două zile înainte de alegerile prezidențiale. 10.000 de oameni au manifestat la Cluj, 2.000 în București. Protestatarii au scandat "Plagiatorul ne fură viitorul" și "Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!"

PROTESTE ÎN TOATĂ ȚARA cu două zile înainte de alegerile prezidențiale. 10.000 de oameni au manifestat la Cluj, 2.000 în București. Protestatarii au scandat "Plagiatorul ne fură viitorul" și "Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!"

Mii de persoane au participat, vineri seară, în mai multe orașe din țară, la mitinguri pentru organizarea de alegeri libere, protestatarii scandând lozinci și la adresa guvernării și a premierului Victor Ponta.
UPDATE 23:00 Manifestația din București s-a încheiat
Manifestația de vineri seară din Capitală, la care aproximativ două mii de oameni au cerut vot corect în turul 2 al prezidențialelor, dar au și scandat contra premierului Victor Ponta și a PSD, s-a încheiat în jurul orei 22.15, fără să fie înregistrate incidente.
Participanții au început să plece după ultimul popas al manifestației, făcut la sediul PSD din Șoseaua Kiseleff, deși se anunțase că o parte a lor urmau să se întoarcă în Piața Universității.
Manifestanții, în majoritate tineri, s-au adunat, începând cu ora 18.00, în Piața Universității, pe trotuarul din fața Teatrului Național. Inițial, în piață au fost circa 300 de persoane, numărul acestora crescând apoi la peste 500.
Cei veniți la Universitate au scandat mesaje pentru un vot corect duminică, dar și contra premierului: „Plagiatorul ne fură viitorul” și „Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!”.
La manifestație au fost aduse și jucării cu Mickey Mouse, încadrate în bare de fier dispuse în formă de X.
Participanții au scandat și „Azi plagiator, mâine dictator”, „Victor Ponta, nici nu știi cât de mic începi să fii”, „După turul doi, Victor Ponta la gunoi”, „Jos, jos, jos, Ponta ești un mincinos!”, „Ponta nesimțit, pe români i-a umilit”, „Păcat, păcat, de sângele vărsat!”, „Noi votăm, nu pontăm”, „DNA curăță politica” și „Secții de votare peste hotare”.
O parte a scandărilor s-a regăsit pe pancarte aduse, alături de steaguri tricolore, la manifestație.
Unul dintre participanți a declarat, pentru MEDIAFAX, că a venit în Piața Universității pentru că nu-și dorește un președinte „care îl minte pe cel ce l-a ales și care și-a plagiat lucrarea de doctorat”.
La rândul ei, o studentă a spus că nu este bine ca puterea absolută a țării să ajungă la un singur partid, respectiv la PSD. Ea a adăugat că, în opinia sa, PSD este partidul „care a furat cel mai mult în această țară și care acoperă cei mai mulți infractori”.
În jurul orei 19.50, manifestanții au plecat din fața Teatrului Național spre sediul Guvernului, pe trotuar, dar și pe prima bandă de circulație. Pe traseu, numărul lor a crescut continuu, în Piața Victoriei adunându-se, în jurul orei 21.00, circa 2.000 de oameni.
La Guvern, s-a scandat, printre altele, „Noi votăm, nu pontăm”, „Ponta, la gunoi, după turul doi”, „Diaspora vrea, dar nu poate vota” și „Cine nu sare, nu vrea schimbare”.
Din Piața Victoriei, manifestanții s-au dus la sediul PSD din Șoseaua Kiseleff, unde au huiduit, au fluierat și au scandat, printre altele, „Hoții!” și „DNA!”.
Circulația rutieră pe Șoseaua Kiseleff a fost blocată pe toate benzile timp de aproape o oră.
Pe toată durata protestului, participanții au fost încadrați de jandarmi și nu s-au înregistrat incidente.
Manifestații similare au loc, sâmbătă seară, în mai multe orașe din țară. Mobilizarea pentru acestea s-a făcut în special prin intermediul rețelelor de socializare.
Mii de oameni au ieșit în stradă și la sfârșitul săptămânii trecute, când și diaspora a organizat proteste la Londra, Paris, Madrid, Viena, Berlin și Dublin, cerând Guvernului României fluidizarea procesului de vot.
Românii din străinătate au ieșit, la primul tur al alegerilor prezidențiale, din 2 noiembrie, în număr record la vot, însă în mai multe capitale europene cozile au fost uriașe, iar oamenii au protestat față de închiderea porților în fața celor care nu au mai putut vota.
UPDATE 21:53 Manifestanții din Capitală scandează „Hoții! ” și „DNA! ” la sediul PSD din Kiseleff
Bucureștenii ieșiți în stradă vineri seară s-au dus de la Guvern la sediul PSD din Șoseaua Kiseleff, unde huiduie, fluieră și scandează, printre altele, „Hoții!” și „DNA!”.
Manifestanții, în număr de aproximativ două mii, au ajuns la sediul PSD în jurul orei 21.40.
Circulația rutieră pe Șoseaua Kiseleff este blocată pe toate benzile.
UPDATE 21:53 Mitingul anti-Ponta de la Cluj-Napoca, la care au participat peste 10.000 de persoane, s-a încheiat
Mitingul de la Cluj-Napoca, la care au participat peste 10.000 de persoane s-a încheiat fără incidente, după aproximativ patru ore, timp în care manifestanții au mers în marș prin oraș și au scandat împotriva premierului Victor Ponta.
Mitingul s-a încheiat în jurul orei 21.30, în fața Casei de Cultură a Studenților din Piața Lucian Blaga, unde la finalul manifestației traficul rutier a fost blocat în totalitate, timp de aproximativ 15 minute.
Participanții la miting s-au adunat, vineri seară, începând cu ora 18.00, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, având bannere cu mesaje precum „Ponta, nu uita, că Ardealul nu te vrea”, „Victoraș, ești pe făraș”, „Iohannis președinte, neamțul nu ne minte”, „Guvernul trădării a pus capăt răbdării”, „Nu alegem între candidați, ci între două lumi”, „România nu uita, votul este arma ta”.
Oamenii au scandat „Jos Ponta, jos/Că ești un mincinos”, „Solidaritate”, „Ponta nu uita, Cluj-Napoca nu te vrea”, „În turul doi, Ponta la gunoi”, „Uniți salvăm toată România”, „Afară, afară, cu PSD din țară”, „Jos plagiatorul”, „Vor să voteze, lăsați-i să voteze”, „Ponta nu uita, nu ne dăm pe mâna ta”,  „Nu vă fie frică, Victor Ponta pică”.
Cornel Vâlcu, unul dintre organizatorii manifestației, a spus că scopul mitingului este multiplu și se referă în primul rând la ceea ce li s-a întâmplat românilor din diaspora în primul tur al alegerilor prezidențiale.
„Mulți români nu au putut să voteze în diaspora și există riscul să se întâmple din nou în turul al doilea. Nu ne-au convins măsurile lui Ponta pentru turul al doilea. Protestul este unul al societății civile, în care ne spunem nemulțumirile”, a afirmat Vâlcu.
Acesta a citit „Declarația de la Cluj”, în șapte puncte, în care se cere viitorului președinte al României și întregii clase politice să își asume reforma clasei politice, respectarea separării puterilor în stat și limitarea imunității demnitarilor exclusiv la declarații politice, alocarea a 6% din PIB pentru sănătate și a 6% pentru educație, oprirea defrișărilor ilegale, încetarea oricărui discurs separatist și care instigă pe criterii rasiale și de clasă.
„Aici sau peste hotare suntem cu toții cetățeni ai României, proiectul de țară este al nostru, rămânem solidari și atenți la comportamentul clasei politice și al decidenților. La 25 de ani de la revoluția română reafirmăm valorile acesteia și avertizăm că nu mai tolerăm nicio trădare a intereselor noastre legitime”, se mai arată în „Declarația de la Cluj”.
Din Piața Unirii, protestatarii au plecat în marș pe Bulevardul Eroilor, iar apoi au mers pe traseul Calea Dorobanților, Piața Mărăști, Strada Fabricii, Strada București, Bulevardul 21 Decembreie 1989, Strada Memorandumului și Piața Lucian Blaga, îngreunând circulația rutieră. Pe traseu s-au alăturat din ce în ce mai mulți oameni, astfel că numărul manifestanților a ajuns la peste 10.000. Printre participanți s-au numărat și câțiva membri ai PDL și PNL Cluj.
Manifestații similare au avut loc, vineri seară, în Capitală și în mai multe oașe din țară – Timișoara, Sibiu, Oradea, Târgu-Mureș, Arad, Iași, Brașov, Craiova și Galați.
Mii de oameni au ieșit în stradă și la sfârșitul săptămânii trecute, când și diaspora a organizat proteste la Londra, Paris, Madrid, Viena, Berlin și Dublin, cerând Guvernului României fluidizarea procesului de vot.
UPDATE 21:16 Circa 2.000 de manifestanți la Guvern: „Noi votăm, nu pontăm”; „Diaspora vrea, dar nu poate vota”
Manifestanții de vineri seară din Capitală, al căror număr a crescut la aproximativ două mii, au ajuns în fața sediului Guvernului, unde scandează în favoarea dreptului la vot al românilor din diaspora, dar și contra premierului Victor Ponta.
Participanții, în majoritate tineri, au venit de la Piața Universității, pe traseul Piața Romană – Piața Victoriei, și s-au oprit, în jurul orei 21.00, în fața Guvernului, unde sunt încadrați de jandarmi.
Ei scandează, printre altele, „Noi votăm, nu pontăm”, „Ponta, la gunoi, după turul doi”, „Diaspora vrea, dar nu poate vota” și „Cine nu sare, nu vrea schimbare”.

Traficul în Piața Victoriei se desfășoară normal, nefiind afectat de manifestație.
Participanții s-au adunat, începând cu ora 18.00, în Piața Universității, pe trotuarul din fața Teatrului Național. Inițial, în piață au fost circa 300 de persoane, numărul acestora crescând apoi la peste 500.
Manifestanții au scandat mesaje pentru un vot corect duminică, dar și contra premierului Victor Ponta: „Plagiatorul ne fură viitorul” și „Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!”.

La manifestație au fost aduse și jucării cu Mickey Mouse, încadrate în bare de fier dispuse în formă de X.
Participanții au scandat și „Azi plagiator, mâine dictator”, „Victor Ponta, nici nu știi cât de mic începi să fii”, „După turul doi, Victor Ponta la gunoi”, „Jos, jos, jos, Ponta ești un mincinos!”, „Ponta nesimțit, pe români i-a umilit”, „Păcat, păcat, de sângele vărsat!”, „Noi votăm, nu pontăm”, „DNA curăță politica” și „Secții de votare peste hotare”.
O parte a scandărilor s-au regăsit pe pancarte aduse, alături de steaguri tricolore, la manifestație.
Unul dintre participanți a declarat, pentru MEDIAFAX, că a venit în Piața Universității pentru că nu-și dorește un președinte „care îl minte pe cel ce l-a ales și care și-a plagiat lucrarea de doctorat”.

La rândul ei, o studentă a spus că nu este bine ca puterea absolută a țării să ajungă la un singur partid, respectiv la PSD. Ea a adăugat că, în opinia sa, PSD este partidul „care a furat cel mai mult în această țară și care acoperă cei mai mulți infractori”.
În jurul orei 19.50, manifestanții au plecat din fața Teatrului Național spre sediul Guvernului, pe trotuar, dar și pe prima bandă de circulație. Pe traseu, numărul lor a crescut continuu, în Piața Victoriei adunându-se, în final, circa 2.000 de oameni.
Manifestații similare au loc, sâmbătă seară, în mai multe orașe din țară. Mobilizarea pentru acestea s-a făcut în special prin intermediul rețelelor de socializare.
UPDATE Manifestanții din București au plecat spre Guvern
Aproape 1000 de persoane care manifestează vineri seară în Capitală au plecat din Piața Universității, în marș, spre Guvern, scandând „Demisia!” și „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!”.
În jurul orei 19.50, manifestanții au plecat din fața Teatrului Național, pe trotuar, dar și pe prima bandă de circulație. Coloana lor este încadrată de jandarmi.
Aproximativ o mie de persoane, la mitinguri pro și anti-Victor Ponta și la Craiova
Aproximativ o mie de persoane au participat, vineri seară, la Craiova, la mitinguri pro și anti-Victor Ponta, manifestațiile având loc la o distanță de aproximativ 200 de metri, iar jandarmii intervenind pentru ca protestatarii să nu se întâlnească.
Peste 500 de persoane, susținători ai lui Victor Ponta, s-au adunat, vineri seară, în piața Mihai Viteazul din Craiova, unde au scandat „Ponta președinte”.
La o distanță de aproximativ 200 de metri, pe Strada Unirii, prin care se face accesul în piața Mihai Viteazul, alți aproximativ 600 de oameni au participat la un miting de susținere a lui Klaus Iohannis. Oamenii au cântat Imnul național și au scandat „Jos comuniștii”, „Vor să voteze, lăsați-i să voteze”, „Ponta, hoție, PSD sărăcie”.
Jandarmii au intervenit și au format cordoane pentru ca cele două tabere să nu se întâlnească, în total aproape 200 de forțe de ordine fiind mobilizate pe Calea Unirii, între cele două grupuri de susținători. La un moment dat, unii protestatari au încercat să forțeze cordonul jandarmilor, însă protestele s-au încheiat fără incidente.
UPDATE Mitinguri pro și anti Ponta la Galați
Peste 3.000 de membri ai PSD, UNPR și PC au participat, vineri seară, la Galați, la un marș electoral organizat pentru susținerea lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale, în timp ce peste 300 de gălățeni participă la un marș de solidaritate cu românii din diaspora scandând lozinci anti-Ponta.
Peste 3.000 de membri ai PSD, UNPR și PC au participat, vineri seară, la Galați, la un marș electoral organizat pentru susținerea lui Victor Ponta la alegerile prezidențiale, transmite corespondentul MEDIAFAX
Susținătorii lui Ponta s-au adunat, vineri seară, în fața Casei de Cultură din Galați și au plecat în marș pe prima bandă de circulație a celei mai importante artere din municipiu însoțiți de jandarmi și de mașini de Poliție.
Aceștia flutură steaguri cu însemnele celor trei partide, dar și ale Uniunii Europene și României.
Ei scandează: „Ponta președinte” și-i îndeamnă pe trecători să voteze cu candidatul PSD-UNPR-PC la alegerile prezidențiale de duminică.
Printre aceștia, se numără lideri locali ai acestor partide, precum președintele Consiliului Județean Galați, Nicolae Bacalbașa, și vicepreședintele PSD Galați, deputatul Florin Pâslaru.
Marșul susținătorilor lui Victor Ponta se desfășoară pe traseul strada Brăilei – strada Domnească Piața Prefecturii, unde este programat să se încheie la ora 19.00, ora limită pentru care organizatorii au primit autorizație.
În paralel, aproximativ 300 de gălățeni participă, vineri seară, la un marș de solidaritate cu românii din diaspora care nu au reușit să voteze în primul tur al alegerilor prezidențiale, scandând, totodată, lozinci împotriva premierului Victor Ponta.
Aceștia s-au adunat în cartierul Țiglina 1 din municipiul Galați și se delasează pe trotuare, în zona de vest a orașului.
Manifestanții poartă insigne cu mesajul: „Yes la vot” și spun că au aflat despre această acțiune de pe rețelele de socializare.
Ei scandează lonzinci precum: „Vrem o țară ca afară”, „Mai multe secții de votare pentru diaspora”, „Dreptul la vot e un drept, nu o lonzică”.
O parte dintre manifestanți scandeză lonzinci împotriva premierului Victor Ponta, precum „Ponta nu uita/te așteaptă DNA”, „Jos Ponta”, „Țara se ridică, Ponta pică”.
Printre manifestanți se numără și unii membri ai ACL Galați, cum ar fi președintele organizației municipale PDL Galați, Nicușor Ciumacenco.
Marșul nu este autorizat, dar echipaje ale Jandarmieriei și Poliției îi însoțesc pe participanți.
UPDATE Numărul participanților la mitingul de la Cluj depășește 5.000, ei plecând în marș pe străzi
Participanții la mitingul de la Cluj-Napoca au pornit în marș pe străzile din centrul orașului, numărul acestora depășind 5.000, și scandează ”Afară, afară, cu PSD din țară”, ”Jos plagiatorul” sau ”Ponta nu uita, nu ne dăm pe mâna ta”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Persoanele care s-au adunat, vineri seară, în Piața Unirii din Cluj-Napoca au plecat în marș pe Bulevardul Eroilor, acestora alăturându-li-se alte câteva mii de oamenii, numărul participanților la miting ajungând astfel la 5.000.
La ora transmiterii acestei știri, marșul manifestanților continuă pe Calea Dorobanților, fiind blocate două sensuri de circulație, iar aceștia scandează ”Ponta nu uita, Cluj-Napoca nu te vrea”, ”Uniți salvăm toată România”, ”Afară, afară, cu PSD din țară”, ”Jos plagiatorul”, ”Vor să voteze, lăsați-i să voteze”, ”Ponta nu uita, nu ne dăm pe mâna ta”.
Printre participanți se numără și câțiva membri ai PDL și PNL Cluj.
Circulația rutieră pe Calea Dorobanților se desfășoară cu dificultate din cauza mitingului.
UPDATE Peste 500 de manifestanți la Universitate: Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!
Manifestanții adunați vineri seară în Piața Universității din Capitală, al căror număr a crescut la peste 500, scandează mesaje pentru un vot corect duminică, dar și contra premierului Victor Ponta: „Plagiatorul ne fură viitorul” și „Klaus, Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse!”.
La manifestație au fost aduse și jucării cu Mickey Mouse, încadrate în bare de fier dispuse în formă de X.
Participanții, în majoritate tineri, scandează și „Azi plagiator, mâine dictator”, „Victor Ponta, nici nu știi cât de mic începi să fii”, „După turul doi, Victor Ponta la gunoi”, „Jos, jos, jos, Ponta ești un mincinos!”, „Ponta nesimțit, pe români i-a umilit”, „Păcat, păcat, de sângele vărsat!”, „Noi votăm, nu pontăm”, „DNA curăță politica” și „Secții de votare peste hotare”.

O parte a scandărilor se regăsesc pe pancarte aduse, alături de steaguri tricolore, la manifestație.
Unul dintre manifestanți a declarat, pentru MEDIAFAX, că a venit în Piața Universității pentru că nu-și dorește un președinte „care îl minte pe cel ce l-a ales și care și-a plagiat lucrarea de doctorat”.
La rândul ei, o studentă a spus că nu este bine ca puterea absolută a țării să ajungă la un singur partid, respectiv la PSD. Ea a adăugat că, în opinia sa, PSD este partidul „care a furat cel mai mult în această țară și care acoperă cei mai mulți infractori”.
Inițial, în Piața Universității au fost circa 300 de persoane.
UPDATE Timișoara: Peste 1.000 de persoane, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora
Peste 1.000 de persoane participă, vineri seară, la Timișoara, la un miting de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidențiale, manifestare la care s-au scandat și lozinci împotriva premierului Victor Ponta, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Oamenii au început să se adune începând cu ora 18.00, în Piața Victoriei, având steaguri tricolore, dar și ale regiunilor istorice ale României, precum și pancarte cu mesaje inscripționate precum: „Alături de românii din diaspora”, „Votați cu capul, nu cu stomacul”, „Yes la vot”.
De asemenea, ei au scandat lozinci, inclusiv împotriva premierului Victor Ponta: „Jos Ponta”, „Vreau o țară ca afară”, „Hai să-i ardem la vot”, „Timișoara”. „Jos comunismul” și „Azi în Timișoara, mâine-n toată țara”.
Pe scările din fața Operei a fost improvizată o mică scenă, unde au fost cântate mai multe melodii, urmate de discursuri ale organizatorilor care îndemnau participanții să meargă la vot.
Printre protestatari s-au numărat foarte mulți tineri, dar și părinți cu copii.
Mitingul este autorizat până la ora 20.00, fiind supravegheat de jandarmi.
Și la Târgu Mureș a avut loc, vineri seară, un miting anti-Ponta, la care au participat în jur de o sută de persoane. Oamenii s-au adunat la ceasul floral din centrul orașului și, timp de o oră, au scandat lozinci împotriva premierului Victor Ponta: „Comunismul n-a murit, Victor Ponta l-a trezit”, „Mai bine cu sasul decât cu borfașul” și „Ponta, nu uita, ești mai rău ca Ebola”.
Ei au afișat și bannere inscripționate cu mesaje precum: „În turul doi ne luăm țara înapoi”, „Solidari cu diaspora”, „Vrem o schimbare, faceți secții de votare”, „Votăm, dar nu Pontăm”, „Nu votezi, nu contezi”, „Noi alegem bine, Iohannis suntem cu tine”, „Nu Ponta”, „România te iubesc, de aceea eu votez” și „Nu vrem să plângem democrație”.
UPDATE Peste 1.500 de persoane, la mitingul de la Cluj, unde se strigă: ”Jos Ponta, jos/Că ești un mincinos”
Participanții la miting s-au adunat, vineri seară, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, având bannere cu mesaje precum ”Ponta nu uita că Ardealul nu te vrea”, ”Victoraș ești pe făraș”, ”Iohannis președinte, neamțul nu ne minte”, ”Guvernul trădării a pus capăt răbdării”, ”Nu alegem între candidați, ci între două lumi”, ”România nu uita, votul este arma ta”, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Oamenii scandează ”Jos Ponta”, ”Jos Ponta, jos/Că ești un mincinos”, ”Poporul al treilea candidat”, ”Solidaritate”.
Cornel Vâlcu, unul dintre organizatorii manifestării, a declarat că scopul mitingului este multiplu și se referă în primul rând la ce s-a întâmplat românilor din diaspora în primul tur al alegerilor prezidențiale.
”Mulți români nu au putut să voteze în diaspora și există riscul să se întâmple din nou în turul al doilea. Nu ne-au convins măsurile lui Ponta pentru turul al doilea. Protestul este unul al societății civile, în care ne spunem nemulțumirile”, a spus Vâlcu.
Acesta a citit ”Declarația de la Cluj”, în șapte puncte, în care se cere viitorului președinte al României și întregii clase politice să își asume reforma clasei politice, respectarea separării puterilor în stat și limitarea imunității demnitarilor exclusiv la declarații politice, alocarea a 6% din PIB pentru sănătate și a 6% pentru educație, oprirea defrișărilor ilegale, încetarea oricărui discurs separatist și care instigă pe criterii rasiale și de clasă.
”Aici sau peste hotare suntem cu toții cetățeni ai României, proiectul de țară este al nostru, rămânem solidari și atenți la comportamentul clasei politice și al decidenților. La 25 de ani de la revoluția română reafirmăm valorile acesteia și avertizăm că nu mai tolerăn nicio trădare a intereselor noastre legitime”, se mai arată în ”Declarația de la Cluj”.
Manifestanții urmează să plece într-un marș pe străzile din centrul municipiului, până în cartierul Mărăști, marșul urmând să se încheie în fața Casei de Cultură a Studenților.
Mitingul este autorizat să se desfășoare până la ora 22.00.
UPDATE Peste 300 de persoane manifestează la Universitate pentru un vot corect, dar și contra lui Ponta
Peste 300 de persoane, în majoritate tineri, manifestează vineri seară, în Piața Universității din Capitală, pentru un vot corect în turul 2 al prezidențialelor, dar și împotriva premierului Victor Ponta, afișând pancarte cu mesaje ca „Am muncit pentru copiii noștri, vom vota pentru viitorul lor”.
Oamenii s-au adunat, începând de la ora 18.00, pe trotuarul din fața Teatrului Național, unde manifestează încadrați de jandarmi.
Manifestanții scandează „Jos, jos, jos! Premierul este mincinos!”, „Ghinion, ghinion! Țara s-a trezit din somn”, „Ceaușescu n-a murit, este Ponta travestit”, „Ponta, nu uita, diaspora nu este a ta”, „PSD, doar corupție” și „Victor Ponta, nu uita, ești mai rău ca Ebola”.
La protest au fost aduse steaguri și pancarte cu mesaje precum: „Taxe și accize fără număr. Dottore plagiatorul” și „Am muncit pentru copiii noști, vom vota pentru viitorul lor”.
UPDATE Arad: Aproximativ 1.000 de persoane, la un miting pentru alegeri libere și anti-Ponta
Circa 1.000 de manifestanți s-au adunat la ora 17.00, în fața Casei Sindicatelor din centrul orașului, iar o oră mai târziu au pornit în marș pe Bulevardul Revoluției, prin fața Primăriei și a Teatrului de Stat.
Oamenii au intonat imnul României, iar pe traseu au scandat lozinci atât pentru organizarea de alegeri libere, cât și împotriva premierului Victor Ponta: „Veniți cu noi în turul doi”, „Dacă vă pasă, nu stați în casă”, „Vrem alegeri libere”, „Jos Ponta, Aradul nu te vrea”.
De asemenea, protestatarii au purtat pancarte inscripționate cu mesaje, precum: „Klaus, Klaus, scapă-ne de Mickey Mouse”, „Guvernul nesimțit, pe români i-a umilit”, „Jos PSD, jos Ponta”, „Veniți cu noi să fim eroi în turul doi”.
Mai multe persoane au adus vuvuzele cu care fac zgomot în timpul marșului, iar alți participanți flutură steagurile României. Printre cei aproximativ 1.000 de manifestanți se numără și părinți tineri cu bebeluși în cărucioare, dar și numeroși studenți și pensionari.
Unul dintre organizatorii manifestării de la Arad, Vlad Botoș, a declarat corespondentului MEDIAFAX că prin acest protest se cere Guvernului organizarea de alegeri libere, atât în țară, cât și în diaspora.
„Articolul 36 din Constituție garantează dreptul la vot oricărui cetățean român, dar cu toate acestea sora mea care este în Munchen a stat cinci ore la coadă și nu a reușit să voteze în primul tur, iar cumnata mea a stat șapte ore la Paris fără succes. Vrem ca acest protest să nu fie unul politizat, ci să fie un semnal de schimbare pentru întreaga clasă politică”, a declarat tânărul.
Manifestarea este organizată de Asociația A.R.A.D., fiind autorizată până la ora 21.00 și supravegheată de jandarmi.
UPDATE Aproape 1.000 de participanți la un miting de susținere a lui Victor Ponta la Alba Iulia
Aproape 1.000 de persoane, majoritatea membri ai PSD din mai multe localități ale județului Alba, au participat, vineri seară, la Alba Iulia, la un miting de susținere a candidatului PSD Victor Ponta la Președinție, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Participanții s-au adunat, vineri, în jurul orei 16.00, în centrul municipiului Alba Iulia de unde au plecat într-un marș scandând lozinci de susținere a candidatului PSD la președinție Victor Ponta și împotriva contracandidatului său Klaus Iohannis.
Oamenii, majoritatea membri PSD, unii dintre ei aduși cu un autocar sau microbuze, au purtat steaguri tricolore, baloane și haine roșii, dar și pancarte cu mesaje precum: „Cu Iohannis și cu Nuți, scapă Băse toți corupții”, „Uniți votăm Ponta președinte!”, „Iohannis, Tokes și Băsescu – ghinion pentru România” sau „Cu Iohannis președinte, Băse merge înainte!”.
Participanții au mărșăluit pe mai multe străzi ale municipiului fiind însoțiți de mașini cu aparate de sonorizare care difuzau melodii patriotice și îndemnuri electorale, mitingul încheindu-se în jurul orei 19.00.
Acțiunea a fost autorizată, fiind monitorizată pe tot parcursul acesteia de echipaje de jandarmi.
UPDATE Miting anti-Ponta la Iași, unde manifestanții nu au primit autorizație și pentru marș
Cei aproximativ 300 de ieșeni s-au adunat în Piața Palatului Culturii, din Iași, în jurul orei 18.00, ei având autorizație pentru miting până la ora 20.00, manifestația debutând cu intonarea imnului național, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Deși ceruseră autorizație de miting pentru Piața Unirii, organizatorii acțiunii au primit aprobare doar pentru Piața Palatului Culturii. De asemenea, Primăria condusă de social-democratul Gheorghe Nichita nu a aprobat autorizație și pentru organizarea unui marș.
Manifestanții scandează lozinci precum: „Ghinion/Ghinion/Iașiul s-a trezit din somn””, „Nu mai vrem niciun pic/președinte bolșevic”. „Ascultați-i pe nepoți și nu-i mai votați pe hoți”, „Noi votăm, nu plagiem”.
Totodată, protestatarii au pancarte pe care se poate citi: „Terminăm ce-am început în ’89”, „Victor Viorel Ponta – Impostură” și „Doar Ponta poate minți în halul ăsta”.
În zona unde se desfășoară protestul au fost mobilizate mai multe echipaje de Poliție și Jandarmerie.
Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: