Home » Politic » Bârladul a votat Iohannis

Bârladul a votat Iohannis

Chiar dacă la închiderea urnelor situația voturilor în județul Vaslui a înclinat balanța în favoarea candidatului PSD, procentajul fiind aproape de 60%, municipiul Bârlad s-a dovedit a fi marea surpriză a alegerilor prezidențiale 2014: au ales Klaus Iohannis. La o diferență de doar 246 de voturi, bârlădenii s-au hotărât, după mulți ani, să dezbrace haina roșie. Din totalul celor 31.766 de voturi, 16.006 (50,4%) au fost exprimate în favoarea candidatului ACL, în timp ce restul de 15.760 (49,6%) au fost obținute de Victor Ponta.

Cetățenii municipiului Vaslui și-au păstrat tradiția și le-a oferit pesediștilor cele mai multe voturi: 51,8 – Ponta și 48,2 – Iohannis.

Corneliu Pleșu, președintele interimar al PDL Bârlad, era în culmea bucuriei și, deși la nivel național numărătoarea nu s-a încheiat, el era sigur de victorie: „Avem informații că Iohannis are un avans ce circa 2,5 procente. Cred că românii au ales ce merită cu adevărat. Au arătat că s-au săturat de baroni, de comuniști, de abuzuri”.

Pe de altă parte, declarația deputatului Adrian Solomon, președintele PSD Bârlad, a fost mult mai amară: „Nu am ce să spun mai mult decât că așa a vrut poporul. Atunci când cele două partide – PNL și PDL – merg separat, câștigăm. Când merg împreună, pentru noi e mai dificil. Așa a decis poporul, mergem înainte”. (S.M.)

Chiar dacă la închiderea urnelor situația voturilor în județul Vaslui a înclinat balanța în favoarea candidatului PSD, procentajul fiind aproape de 60%, municipiul Bârlad s-a dovedit a fi marea surpriză a alegerilor prezidențiale 2014: au ales Klaus Iohannis. La o diferență de doar 246 de voturi, bârlădenii s-au hotărât, după mulți ani, să dezbrace haina roșie. Din totalul celor 31.766 de voturi, 16.006 (50,4%) au fost exprimate în favoarea candidatului ACL, în timp ce restul de 15.760 (49,6%) au fost obținute de Victor Ponta. Cetățenii municipiului Vaslui și-au păstrat tradiția și le-a oferit pesediștilor cele mai multe voturi: 51,8 –…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

4 comments

  1. Si de securisi ca Plesu ,ne-am saturat , sa nu se bucure cei patati , ca nu vor fi salvati de IOHANNIS ,BUCURA-SE CEI CARE AU VRUT DREPTATEA SI ASTAZI O AU , CINSTE TUTUROR ROMANILOR ! PENTRU MINE ASTAZI ESTE ZIUA ROMANIEI , AVEM LA CONDUCERE pe REGELE IOHANNIS.

  2. Barladul e fruntea! Trebuie sa ne rupem de Vaslui cat mai repede. De fapt mult nici nu mai este.

  3. Bravo Barladeniilor! Chiar nu ma asteptam ! Cred ca pensionarii de la IRB au tras basini duminica asta, ca altfel nu-mi explic! Ve-ti scapa de Titi, Solomon si Plesu doar atunci cand tiganii din Podeni, Munteni se vor fi mutat cu „munca” la Londra, in Canary Warf

  4. eu ma asteptam. suntem destepti, ce naiba?!

%d blogeri au apreciat: