Home » Sport » Patru bârlădeni, la Maratonul de la Istanbul

Patru bârlădeni, la Maratonul de la Istanbul

Vineri, 14 noiembrie, o echipă formată din trei angajați ai URB Bârlad (fabrica de rulmenți) și un fost salariat al fabricii au plecat în Turcia, la renumitul maraton de la Istanbul. Toate cheltuielile de transport, cazare și taxele de înscriere la competiție au fost suportate de fabrică.

Maratonul Eurasia de la Istanbul este o competiție sportivă de anvergură ajunsă la a XX-a ediție. Participanții aleargă din partea asiatică spre cea europeană a Istanbulului, pe mai multe categorii și pe distanțe diferite. Traseul cuprinde și o distanță maximă de 42,1 km. Bârlădenii noștri vor concura pe distanța de 15 km.

Ideea de a trimite cei patru bârlădeni, dintre care trei actuali salariați ai URB, îi aparține directorului general executiv Mustafa Tunca Dingiloglu , un iubitor al sportului. El a participat de șapte ori la Maratonul Eurasia, dar pentru că funcția nu i-a mai permis în ultimii ani să se înscrie la competiție a considerat de cuviință să trimită rulmentiști cu rezultate deosebite în competiții de atletism.

Mă bucur că la linia de start a maratonului se vor alinia Nelu Maftei – consilier juridic, Dinu Bunu – forjor și subinginerul Mihai Gheciu. Alături de aceștia va fi și profesorul Alexandru Miron. Toți au obținut rezultate foarte bune la competiții precum Campionatul Național de Atletism pentru Veterani, Balcaniada de Atletism pentru Veterani, sau, cum e cazul lui Nelu Maftei, la Campionatul European pentru Veterani de la Izmir. Am convingerea că vor evolua frumos și la Istanbul. Important este să termine cursa”, a declarat Mustafa Tunca Dingiloglu.

Directorul general executiv de la Rulmenți SA a practicat în adolescență baschetul și voleiul, dar și acum merge cu bicicleta, vara înoată, iarna schiază și din când în când călărește.

În Turcia, mersul pe bicicletă este ceva obișnuit pentru majoritatea locuitorilor țării. La fel și practicarea joggingului. Sportul este sănătate. Noi avem nevoie de angajați sănătoși și de aceea sprijin competițiile sportive. Doresc ca, în viitorii ani, să mărim echipa ce va participa la Maratonul de la Istanbul, pentru că URB este o mare familie. Concursul de biciclete pe asfalt, demarat în septembrie 2014, va deveni o tradiție la Bârlad, așa că, la anul, așteptăm cât mai mulți bârlădeni să participe la această competiție”, a mai spus directorul general executiv Dingiloglu.

Vă vom prezenta amănunte despre evoluția bârlădenilor noștri la renumitul maraton de la Istanbul după revenirea acestora acasă. Ca un amănunt interesant, cei patru concurenți au votat ieri într-o secție aflată în apropierea locului de cazare din Istanbul. (Mihaela NICULESCU)

Vineri, 14 noiembrie, o echipă formată din trei angajați ai URB Bârlad (fabrica de rulmenți) și un fost salariat al fabricii au plecat în Turcia, la renumitul maraton de la Istanbul. Toate cheltuielile de transport, cazare și taxele de înscriere la competiție au fost suportate de fabrică. Maratonul Eurasia de la Istanbul este o competiție sportivă de anvergură ajunsă la a XX-a ediție. Participanții aleargă din partea asiatică spre cea europeană a Istanbulului, pe mai multe categorii și pe distanțe diferite. Traseul cuprinde și o distanță maximă de 42,1 km. Bârlădenii noștri vor concura pe distanța de 15 km. Ideea…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

2 comments

  1. Felicitari celor 4 barladeni care au alergat distanta de 15 km la Istambul.In 2015 vor avea un adversar puternic in prezenta mea

  2. Felicitari celor 4 barladeni care au alergat distanta de 15 km la Istambul si ii atentionez ca in anul 2015 vor avea un adversar puternic in persoana mea .Cu mult respect alergatorul veteran Aurel Anita.

%d blogeri au apreciat: