Home » Administratie » Subvenții pentru crescătorii de animale de rasă

Subvenții pentru crescătorii de animale de rasă

Fermierii care dețin berbeci și juninci de rasă vor primi din luna decembrie subvențiile.

24 de crescătorii de animale de rasă din județul Vaslui vor încasa subvenții, în urma unei hotărâri de Guvern care prevede aprobarea schemei de minimis, un ajutor pentru fermierii mici și mijlocii. Acești crescători de animale au depus până la 10 noiembrie un dosar la Direcția pentru Agricultură (DAJ) Vaslui, prin care demonstrau că dețin astfel de animale. Cei 24 de fermieri vor primi 447.400 de lei pentru 117 berbeci și 31 de juninci.

Fermierii din județ dețin berbeci din rasele karakul negru, karakul brumăriu, țurcană albă, merinos de palas, charolaise și juninci din rasele holstein și charolaise.

Subvențiile vor fi acordate din data de 2 decembrie. Sumele acordate sunt de până la 2.500 lei pentru ovine și până la 5.000 lei pentru bovine. Sumele sunt stabilite în funcție de specificul raselor de animalelor (de carne sau de lapte) și de prețul de achiziție.

Toți acești fermieri au trebuit să-și înscrie animalele în registrul exploatațiilor și s-au obligat prin angajament scris să mențină în exploatații berbecii și junincile de rasă pe o perioadă de minimum trei ani de zile. (A.A.)

Fermierii care dețin berbeci și juninci de rasă vor primi din luna decembrie subvențiile. 24 de crescătorii de animale de rasă din județul Vaslui vor încasa subvenții, în urma unei hotărâri de Guvern care prevede aprobarea schemei de minimis, un ajutor pentru fermierii mici și mijlocii. Acești crescători de animale au depus până la 10 noiembrie un dosar la Direcția pentru Agricultură (DAJ) Vaslui, prin care demonstrau că dețin astfel de animale. Cei 24 de fermieri vor primi 447.400 de lei pentru 117 berbeci și 31 de juninci. Fermierii din județ dețin berbeci din rasele karakul negru, karakul brumăriu, țurcană…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: