Home » Administratie » Cod galben de inundații

Cod galben de inundații

La Vaslui se anunță cod galben de inundații. Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), mai multe râuri din județele Botoșani, Iași, Vaslui, Bacău și Galați vor fi, în intervalul joi (ora 6) vineri (ora 18), sub cod galben de inundații.

Atenționarea vizează afluenții mici ai Prutului din județele Vaslui și Galați, râul Bârlad superior și afluenții săi (județele Bacău, Iași, Vaslui și Galați), râul Jijia (bazin superior și mijlociu) și afluenții săi (județele Botoșani și Iași), Bahlui superior (județele Botoșani și Iași) și afluenții mici ai Siretului inferior (județul Galați). Potrivit INHGA, având în vedere situația hidrometeorologică actuală și prognoza meteorologică pentru următoarele 48 de ore, ar putea apărea creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate. Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod galben pentru 26 de județe din nordul, estul, sud-estul și centrul țării, unde începând de miercuri seară și până vineri va ploua, în unele zone vor fi lapoviță și ninsoare, iar vântul va atinge la rafală viteze de peste 55 de kilometri pe oră. (B.R.)

La Vaslui se anunță cod galben de inundații. Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), mai multe râuri din județele Botoșani, Iași, Vaslui, Bacău și Galați vor fi, în intervalul joi (ora 6) vineri (ora 18), sub cod galben de inundații. Atenționarea vizează afluenții mici ai Prutului din județele Vaslui și Galați, râul Bârlad superior și afluenții săi (județele Bacău, Iași, Vaslui și Galați), râul Jijia (bazin superior și mijlociu) și afluenții săi (județele Botoșani și Iași), Bahlui superior (județele Botoșani și Iași) și afluenții mici ai Siretului inferior (județul Galați). Potrivit INHGA, având în vedere situația…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: