Home » Sport » CSS Bârlad, parte a proiectului „Drum Olimpic”

CSS Bârlad, parte a proiectului „Drum Olimpic”

Clubul Sportiv Școlar Bârlad ia parte la programul de selecție pentru copii implementat de Federație prin evenimente sportive la care sunt invitați iubitori ai jocului cu balonul oval.

În acest sfârșit de săptămână, Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad va susține o acțiune de selecție pentru viitorii rugby-ști, unde sunt invitați elevii din clasele a VII-a și a VIII-a. Evenimentul este o continuare a selecției de săptămâna trecută și va avea loc pe baza sportivă a clubului.

Aceste activități sunt desfășurate prin proiectul „Drum olimpic” din cadrul programului „Pierre de Coubertin”, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și implementat de Federația Română de Rugby. Astfel, clubul bârlădean se alătură celorlalte cluburi de rugby din țară pentru a promova sportul cu balonul oval în rândul copiilor.

La acțiune sunt așteptați în jur de 50-60 de copii din județul Galați și zonele limitrofe. Responsabil al proiectului din partea CSS Bârlad va fi Marius Secuianu, iar pentru o mai bună desfășurare a evenimentului și pentru o selecție cât mai obiectivă copii vor fi supervizați de profesori de sport de la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad.

Scopul final al acestui proiect este selecția de copii pentru formarea de echipe de rugby în 7. Acest sport va deveni disciplină olimpică din 2016, odată cu jocurile olimpice de la Rio de Janeiro, iar Federația dorește să creeze o bază de selecție cât mai mare pentru a se putea lupta de la egal la egal cu marile puteri rugbystice ale lumii. (A.A.)

Clubul Sportiv Școlar Bârlad ia parte la programul de selecție pentru copii implementat de Federație prin evenimente sportive la care sunt invitați iubitori ai jocului cu balonul oval. În acest sfârșit de săptămână, Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad va susține o acțiune de selecție pentru viitorii rugby-ști, unde sunt invitați elevii din clasele a VII-a și a VIII-a. Evenimentul este o continuare a selecției de săptămâna trecută și va avea loc pe baza sportivă a clubului. Aceste activități sunt desfășurate prin proiectul „Drum olimpic” din cadrul programului „Pierre de Coubertin”, finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și implementat de Federația…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: