Home » Social » Mai multe contracte de asigurare individuală la CJP Vaslui

Mai multe contracte de asigurare individuală la CJP Vaslui

Sute de vasluieni și-au încheiat contracte de asigurare individuală la Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui, ca să fie siguri că le merge vechimea în muncă și vor avea parte de pensie.

Roxana NĂSTASĂ

De la începutul anului și până acum, și-au făcut contract de asigurare individuală 433 de persoane, cu 18% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au încheiat 365. Astfel, în prezent, în total, în evidențele CJP Vaslui figurează 925 de asigurați pe bază de contract de asigurare.

Cea mai mare sumă asigurată pe bază de contract de asigurare este de 3.000 lei, contribuția platită de asigurat în acest caz fiind de 789 lei lunar, cele mai multe persoane fiind asigurate însă, la venitul minim stabilit de lege, de 804 lei. Doar 100 de vasluieni sunt asigurați la un venit mai mare sau egal cu 1.000 lei.Contribuția minimă lunară pentru asigurații sistemului public de pensii pe bază de contract de asigurare socială este de 211 lei, iar contributia maximă este de 3.022 lei.

Orice persoană care dorește să se asigure sau care este deja asigurată și dorește să-și completeze venitul asigurat, poate încheia un contract de asigurare socială cu CJP Vaslui. Astfel, se pot asigura în sistemul public de pensii, facultativ, pe bază de contract de asigurare socială, avocații, personalul clerical și cel asimilat din cadrul cultelor recunoscute prin lege, neintegrate în sistemul public, precum și orice persoană care dorește să se asigure, respectiv să își completeze venitul asigurat.

Este important de menționat faptul că această modalitate de asigurare a fost introdusă tocmai pentru a da posibilitatea celor care nu au stagiul de cotizare necesar pentru înscrierea la o anumită categorie de pensie, potrivit Legii nr. 263/2010, să-și completeze vechimea în muncă și, de asemenea, pentru a da posibilitatea persoanelor interesate să-și suplimenteze venitul asigurat.

Asigurarea facultativă în sistemul public oferă o serie de avantaje, în sensul că, dacă îndeplinesc condițiile cerute de lege, asigurații pot beneficia de prestații oferite de Legea nr. 263/2010, și anume: pensii, ajutor de deces și bilete de tratament balnear.

Sute de vasluieni și-au încheiat contracte de asigurare individuală la Casa Județeană de Pensii (CJP) Vaslui, ca să fie siguri că le merge vechimea în muncă și vor avea parte de pensie. Roxana NĂSTASĂ De la începutul anului și până acum, și-au făcut contract de asigurare individuală 433 de persoane, cu 18% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut, când s-au încheiat 365. Astfel, în prezent, în total, în evidențele CJP Vaslui figurează 925 de asigurați pe bază de contract de asigurare. Cea mai mare sumă asigurată pe bază de contract de asigurare este de 3.000 lei, contribuția…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: