Home » World » SUA vor acorda azil provizoriu pentru cetățenii statelor afectate de Ebola

SUA vor acorda azil provizoriu pentru cetățenii statelor afectate de Ebola

Statele Unite au anunțat joi că vor acorda un azil provizoriu cetățenilor din Liberia, Sierra Leone și Guineea care locuiesc pe teritoriul american, protejându-i de o eventuală expulzare spre țările afectate de virusul Ebola

Acești imigranți, dacă vor solicita, vor putea beneficia de Statutul de protecție temporară (TPS) pentru o perioadă de 18 luni, a anunțat secretarul american pentru Securitate Internă Jeh Johnson.

„Cetățenii eligibili din Liberia, Guineea și Sierra Leone, precum și persoanele fără cetățenie care au trăit anterior într-una din aceste țări, nu vor fi expulzați din Statele Unite și vor primi autorizație de muncă”, potrivit unui comunicat.

Pentru a fi eligibili, solicitanții trebuie să demonstreze că „rezidează în mod permanent” în Statele Unite și „sunt prezenți fizic în această țară în mod continuu”.

Ei trebuie să depună cererea în perioada 21 noiembrie 2014 – 20 mai 2015.

Aceste trei state din Africa de Vest sunt cele mai afectate de epidemia de Ebola.

Potrivit ultimului bilanț al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), numărul de decese provocate de epidemia de febră hemoragică Ebola a ajuns la 5.420 în opt state din Africa, din totalul de 15.145 de persoane infectate cu virus.

Sursa: mediafax.ro

Statele Unite au anunțat joi că vor acorda un azil provizoriu cetățenilor din Liberia, Sierra Leone și Guineea care locuiesc pe teritoriul american, protejându-i de o eventuală expulzare spre țările afectate de virusul Ebola Acești imigranți, dacă vor solicita, vor putea beneficia de Statutul de protecție temporară (TPS) pentru o perioadă de 18 luni, a anunțat secretarul american pentru Securitate Internă Jeh Johnson. "Cetățenii eligibili din Liberia, Guineea și Sierra Leone, precum și persoanele fără cetățenie care au trăit anterior într-una din aceste țări, nu vor fi expulzați din Statele Unite și vor primi autorizație de muncă", potrivit unui comunicat.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile