Home » Sport » Turneu de oină la Bârlad

Turneu de oină la Bârlad

Șase echipe din Moldova și-au anunțat prezența la Turneul zonal de oină destinat juniorilor III. Turneul este parte componentă a proiectului numit „Și tu poți fi campion la oină!”

 Sâmbătă și duminică, la Bârlad, va avea loc un turneu zonal la oină, destinat juniorilor III (născuți după anul 2000). Echipa câștigătoare va reprezenta zona Moldovei la turneul final de la Sibiu din 28-30 noiembrie.

Evenimentul va avea loc la sala de sport a Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” (nr. 11) Bârlad și este organizat de Asociația Județeană de Oină Vaslui și Sport Club „Cronos” Bârlad din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Bârlad.

La această fază vor participa șase sau șapte echipe. Nu se știe exact, întrucât echipa Școlii „Principesa Elena Bibescu” (Școala 5) Bârlad nu a decis încă dacă se va înscrie. Echipele care deja și-au anunțat prezența provin de la următoarele școli: Școala Gimnazială Ciocănești (județul Suceava), Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Roman, Școala Gimnazială „Gheorghe Avrămescu” Prăjești (județul Bacău), Școala Gimnazială Nr. 1 Rădești (județul Galați), Școala Gimnazială „George Tutoveanu” Bârlad și Școala Gimnazială Nr. 1 Iana (județul Vaslui).

Turneul începe sâmbătă la ora 9, iar meciurile se vor desfășura întreaga zi. Duminică vor fi ultimele meciuri.

Echipele participante vor juca fiecare cu fiecare, iar câștigătorul se va decide după numărul de puncte acumulate. Conform reglementărilor Federației Române de Oină (FR Oină) câștigătoarea primește trei puncte, iar pierdanta, un punct. În caz de egal, fiecare echipă primește două puncte.

„Așteptăm ca fiecare școală să se prezinte cu care echipe competitive și cu jucători de perspectivă în vederea formării unor echipe foarte bune de juniori II și juniori I”, ne-a declarat Sergiu Frangulea, președintele Asociației Județene de Oină Vaslui și antrenorul Sport Club „Cronos” Bârlad.

Acest eveniment este desfășurat în cadrul programului „Pierre de Coubertin” finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului și implementat de FR Oină și are loc ca urmare a proiectului „Și tu poți fi campion la oină”.

Tot în acest week-end, se vor desfășura alte cinci evenimente de acest fel, la Craiova, Sibiu, Constanța, Arad, Zalău, urmând ca și câștigătoarele fiecărei zone să participe la turneul final de la Sibiu.

Proiectul „Și tu poți fi campion la oină!” le oferă cluburilor sportive afiliate la federație să crească numărul băieților legitimați în cadrul echipelor deja existente.

De asemenea, tot sub egida FR Oină, sâmbătă și duminică vor avea loc 6 turnee locale destinate fetelor, urmând ca săptămâna viitoare câștigătoarele să joace tot la Sibiu, turneul final. Proiectul destinat fetelor se numește „Fetele promovează identitatea națională prin oină”. (Andrei ARSENE)

Șase echipe din Moldova și-au anunțat prezența la Turneul zonal de oină destinat juniorilor III. Turneul este parte componentă a proiectului numit „Și tu poți fi campion la oină!”  Sâmbătă și duminică, la Bârlad, va avea loc un turneu zonal la oină, destinat juniorilor III (născuți după anul 2000). Echipa câștigătoare va reprezenta zona Moldovei la turneul final de la Sibiu din 28-30 noiembrie. Evenimentul va avea loc la sala de sport a Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” (nr. 11) Bârlad și este organizat de Asociația Județeană de Oină Vaslui și Sport Club „Cronos” Bârlad din cadrul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: